CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Thursday, October 8, 2009

Cuvântul lui Dumnezeu

Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii. Evrei 4:12

Dumnezeu a creat lumea prin Cuvântul Său. A rostit Cuvântul și Cuvântul a creat. El a spus ”să fie lumină” și s-a făcut după Cuvântul Său. Acest cuvânt nu era unul scris ci unul rostit. Nu exista noțiunea de Cuvânt scris.

Dumnezeu a vorbit lui Avaam (și credința vine în urma auzirii Cuvântului – Romani 10:17) și Avraam a crezut pe Dumnezeu, iar acest lucru i-a fost socotit neprihănire.

Când Adonai a scos pe Israel din Mitzrayim (Egipt), i-a dus la muntele Sinai de unde a vorbit în auzul întregului popor.

Moise a scos poporul din tabără, spre întâmpinarea lui Dumnezeu, şi s-au aşezat la poalele muntelui. Muntele Sinai era tot numai fum, pentru că Domnul Se coborâse pe el în mijlocul focului. Fumul acesta se înălţa ca fumul unui cuptor, şi tot muntele se cutremura cu putere. Exod 19:17-18

Tot poporul auzea tunetele şi sunetul trâmbiţei şi vedea flăcările muntelui care fumega. La priveliştea aceasta, poporul tremura şi stătea în depărtare. Ei au zis lui Moise: „Vorbeşte-ne tu însuţi şi te vom asculta: dar să nu ne mai vorbească Dumnezeu, ca să nu murim.” Exod 20:18-19

Datorită fricii, poporul a cerut ca să nu le mai vorbească Dumnezeu și Domnul nu s-a supărat din pricina aceasta.

Domnul a zis lui Moise:

„Suie-te la Mine pe munte şi rămâi acolo. Eu îţi voi da nişte table de piatră cu Legea şi poruncile pe care le-am scris pentru învăţătura lor.” Exod 24:12

Când a isprăvit Domnul de vorbit cu Moise pe muntele Sinai, i-a dat cele două table ale mărturiei, table de piatră, scrise cu degetul lui Dumnezeu. Exod 31:18

Adonai introduce noțiunea de Cuvânt scris. El se smerește atât de mult încât cuvintele care trebuia să le rostească doar gura Lui, le scrie ca noi citindu-le să ne facem asemenea gurii Lui.

El ne-a încredințat cuvintele Sale ca să le rostim și în urma auzirii cuvintelor rostite să credem.

Adonai a vrut să avem parte de Cuvântul Lui. Din acest motiv l-a rostit; dacă nu l-am putut suferi în auzul nostru ni l-a scris, iar apoi ca să ne dea viață și viață din belșug, a întrupat tot Cuvântul în persoana lui Yeshua.

Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl. – Ioan 1:14

Prin Cuvântul Lui, eu am parte de El. Nu pentru ca să scot versete din context, nu ca să manipulez cuvintele Lui ca să îmi fac voia mea, nu. Ci ca să ajung să Îl cunosc pe El, Cel care le-a rostit. Dacă am gândul lui Hristos în mine, atunci nu am cum să vreau altceva decât El, atunci voi rosti promisiunile Lui și voi vorbi Cuvântul Lui pentru ca să fac voia Lui.

De aceea aşa vorbeşte Domnul: „Dacă te vei lipi iarăşi de Mine, îţi voi răspunde iarăşi, şi vei sta înaintea Mea; dacă vei despărţi ce este de preţ de ce este fără preţ, vei fi ca gura Mea. Ei să se întoarcă la tine, nu tu să te întorci la ei! – Ieremia 15:19


Bat Melech

Cristina

1 comment:

  1. Sti ca povesteam aseara, despre cum Moise i-a spus Domnului: " Arata-mi slava Ta". Si Domnul, ii spune "Iti voi arata toata frumusetea Mea". Il ascunde pe Moise in stanca, trece pe dinaintea lui si Isi striga Numele " Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de indurare, indelung rabdator..." Domnul putea sa faca absolut orice ca sa-si arate slava Lui. Mai devreme in Exod se cutremurau muntii de prezenta Lui. Dar Domnul isi arata slava Lui si toata frumusetea Lui cand Isi rosteste Numele. Dupa care ii spune lui Moise: "Fata Mea nu se poate vedea, caci nu poate omul sa Ma vada si sa traiasca."

    Cand am citit astazi versetul din Ioan despre Yeshua, "Si Cuvantul, Numele, Ha-Shem S-a facut trup...si noi am privit la slava Lui"

    N-am putut sa-L auzim asa ca ne-a scris. N-am putut sa-L privim asa ca S-a intrupat ca sa putem vedea slava Lui.

    Pentru acei dentre noi care cauta numai semne si minuni, probabil ca un munte plin de fum care se cutremura de prezenta Lui ar fi reprezentat slava Dumnezeului Atotputernic. Petru Adonai insa, se pare ca Numele Lui si Cuvantul Lui e slava Lui.

    Multumesc, Bat Melech. Ti-am zis de multe ori ca "mergi la scoala cu inteleptii". Merci ca ma iei si pe mine cu tine.

    Te iubesc.
    Bat Tzion

    ReplyDelete