CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Thursday, June 3, 2010

CRED

Ai avut vreodată sentimentul că e ceva în tine, ceva ce ai vrea să verbalizezi sau să gesticulezi, sau să exprimi doar că nu știi nici ce e și nici pentru ce simți nevoia să-l exprimi? Poate că aberez, dar tolerați-mă! M-am pornit să scriu fără nici un subiect în minte, poate doar un cuvât: ”CRED”. Nu mă refer la credință, sau poate da... poate sunt doar lucruri fără sens care îmi trec prin minte și vreau să le pun undeva. Poate m-am pierdut printre prea multe explicații de prea multe ori și m-au rămas prea puține și acum vreau să le înșir, dar nu știu de unde ...
Cred că Adonai S-a gândit la mine înainte să mă creeze, că m-a ținut o clipă doar pentru El, doar în inima Lui și înainte să mă dea să fiu însemnată de toate, m-a prețuit așa cum sunt, întreagă, ca orice m-ar atinge și orice urme ar lăsa în mine, El să mă vadă mereu așa cum am fost când eram doar în inima Lui. Cred că Adonai zâmbește mereu și că de multe ori zâmbește când se uită la mine, nu pentru că aș fi mai înaltă ori mai scundă, mai grasă sau mai slabă, mai frumoasă sau mai urâtă, ci doar pentru că sunt a Lui. Cred cu toată inima mea că iubește Israelul cu o dragoste desăvârșită, că îi privește pe toți ca și pe un singur om, pentru care ar muta lumi și ar da popoare ... și cred că mă iubește atât de mult încât m-a lăsat să îi iubesc.
Cred că a iubi nu se rezumă la sentimente, la fel cum cred că a-mi dori nu se rezumă la vise. Cred că a avea vise e mai de preț decât a nu visa deloc, chiar dacă sunt vise care dor. Cred că este un timp pentru orice sub soare și cred cu toată inima mea că acum e timpul meu. Cred că e mai bine să crești decât să fii veșnic un copil. Cred că poți să rămâi un copil și să te porți ca unul, doar dacă trăiești într-o ignoranță acută, într-o stare de nepăsare indusă de prea multe reclame care te îndeamnă ”fă-ți de cap!”. Cred că mai mult prețuiește un singur prieten adevărat decât mulți prieteni superficiali (Mulțumesc Ioana și Emma). Cred că momentele bune se pierd printre restul, dar că acesta nu e un lucru neapărat rău pentru că îți dă ceva pentru care să speri, pentru care să aștepți, ceva ce să apreciezi atunci când ai. Cred că durerea e mult exagerată și că depresiile sunt expresia clară a egoismului. Cred că e mai ușor să te înșeli decât să ai dreptate, dar că teama de a greși nu trebuie să te oprească din a face lucruri. Nu cred în teorii pe care ar trebui să le urmez doar pentru că au fost rostite din gura cuiva cu renume.
Cred că Yeshua m-a legat de El cu funii de dragoste ce nu se pot rupe și că nu am cum să mă pierd dacă rămân legată de El. Cred că omul e liber să gândească și să-și caute singur răspunsurile. Cred că cei mai patetici sunt oamenii care pun întrebări nu pentru a găsi răspunsul ci pentru a-și expune cunoștiințele lor. Cred că sunt total imperfectă și singurul lucru bun în mine e Adonai. Scriu pentru că nu vreau să uit, nu pentru a învăța pe nimeni. Scriu pentru că e singurul fel în care pot să înțeleg tot ce a pus în mine. Scriu pentru că vreau să se audă că un om imperfect s-a apucat să iubească un Dumnezeu perfect și un popor care nu e al ei. Nu spun că dragostea mea a ajuns desăvârșită, dar las tot în urmă (și numai Tu Adonai știi câte am în urmă) și caut să-L prind cu amândouă mâinile și mai repede să rămân fără mâini decât să mă desprind de El și de poporul Lui.
Probabil că nu am nici un sens, dar acest articol e pentru mine... și-am să mă risc să fiu neînțeleasă azi... sau ciudată, sau confuză. Azi nu mai vreau să tremur pentru Israel că simt că am îmbătrânit în câteva zile cât în mulți ani, azi vreau doar să mă bucur de Adonai și să îi iubesc nu ca și cum dragostea mea ar fi destul, ci ca și cum dragostea mea pentru ei e doar a mea.

Bat Melech בת מלך
Cristina

25 comments:

  1. Nu aberezi deloc Cristina,am mai scris eu asta la o postare mai veche de-a ta.Cred ca am scris acolo ceva de genul...ca inteleg exact ce vrei sa transmiti dincolo de cuvinte.E uimitor pentru mine cum de multe ori ne identificam cu trairile unor semeni de-ai nostri.Ma regasesc deseori in ceea vrei sa transmiti si iti multumesc la randul meu pentru ca accepti sa fii vulnerabila prin faptul ca iti faci publice trairile si experientele cu Cel in care CREZI cu toata fiinta ta.Cel in care te increzi,Atotputernicul lui Israel,sa-ti binecuvanteze intreaga viata.

    Todah rabah!

    Ya'el

    ReplyDelete
  2. Mulțumesc mult de încurajare Ya'el (nu știu dacă ți se potrivea mai bine un alt nume, Adonai te-a numit frumos). Fii binecuvântată bat Avraham!

    ReplyDelete
  3. "Scriu pentru că vreau să se audă că un om imperfect s-a apucat să iubească un Dumnezeu perfect și un popor care nu e al ei."

    "azi vreau doar să mă bucur de Adonai și să îi iubesc nu ca și cum dragostea mea ar fi destul, ci ca și cum dragostea mea pentru ei e doar a mea."

    Daca raman dupa ce te duci, asa o sa-mi amintesc mereu de tine- "Sora mea care s-a apucat sa iubeasca un popor care nu era al ei,si s-a luptat cu prejudecati si idei care i-au fost aruncate in fata, toate astea cand nu era "la moda" sa iubesti pe Israel. I-ai iubit intr-una, i-ai iubit de parca nimeni in lumea asta nu i-ar mai fi iubit. Ca si cum iubirea ta cuvma, i-ar putea acoperi pe toti pe unde or fi. Asa o sa-mi amintesc mereu de tine. Am fost langa tine cand erai micuta si ai vazut la Telenciclopedia imagini de la Holocaust. Tot ai intebat "mami, da' de ce-i omoara?" Am fost acolo acum 9 ani cand ai pus mana pe prima carte "Teach yourself Hebrew" (Invata-te singur ebraica). Am fost acolo, Bat Melech. Si daca eu vreodata o sa zic ca ii iubesc, e din cauza ca te-am vazut iubindu-i si ce am vazut m-a marcat pe veci.

    Cred ca nu te-ai nascut evreica, dar ai una dintre cele mai evreiesti inimi pe care le cunosc. Cred ca te-ai nascut in Romania si mi te-a dat Adonai pentru o vreme cu un motiv. Cred ca drumul tau are o destinatie bine stabilita- Eretz Israel, si eu una o sa sarbatoresc cu zilele cand o sa ajungi acolo.

    Emma

    ReplyDelete
  4. Portet pentru Bath Melech

    Cred uneori ca vrei sa iubesti cu iubire de dumnezeu , nu cu iubire de om .
    Cred uneori ca iubirea ta este prea mare pentru cit poate cuprinde sufletul tau .
    Cred uneori ca vrei sa acoperi cu iubirea ta pentru evrei neiubirea celorlalti , multi , prea multi...
    Cred uneori ca aceasta iubire te seaca , te stoarce si te doare .
    Cred uneori ca aceasta durere nascuta din iubire te face neinteleasa si ciudata pentru unii , iubita pentru altii ...
    Cred uneori ca daca n-ai purta aceasta cruce a iubirii aici pe pamint , n-ai avea o comoara atit de pretioasa in cer .
    Cred ca uneori iti amintesti de iubirea lui Yeshua , alteori de dreptatea lui Adonai , pentru ca amindoua sint dintr-Unul si Acelasi .
    Cred uneori ca Adonai da numai oamenilor imperfecti darul de a-I iubi poporul , pentru ca ceilalti isi iubesc perfectiunea .
    Dar INTOTDEAUNA CRED ca iubirea noastra si neiubirea celorlalti nu poate impiedica voia lui Adonai pentru Eretz HaKodesh .

    ReplyDelete
  5. Dragă Anonim...nu știu cine ești dar mi-au dat lacrimile când ți-am citit comentariul... Mulțumesc că încerci să mă vezi dincolo de ce par și sper că acolo, în acest ”dincolo” de fapt se vede Yeshua și dragostea lui pentru Am Israel. Simt de parcă s-a uitat cineva la mine și chiar m-a văzut, nu pe mine cea confuză, nu pe mine cea ciudată, ci pe mine așa cum sunt în inima lui Adonai...fii binecuvântat(ă) și încă odată mulțumesc!

    ReplyDelete
  6. Bath Melech , sint ACEEASI persoana anonima al carei suflet vreau sa-l cunosti bine inainte de de-ai afla numele . Citeste-ti bine , cu mare atentie toate comentariile si fa legaturi intelepte .Mi-am promis ca-mi pun inima si dragostea ei toata la bataie pina-ti vei dori s o cunosti asa cum o cunosc eu pe-a ta .Ceea ce am scris n-a gindit mintea mea , a vazut si a simtit inima mea cu dragostea lui Yeshua .
    Bekarov!

    ReplyDelete
  7. Știu că nu ai scris de la tine și stilul ți-l regăsesc în multe comentarii, dar am să încerc să te selectez dintre alți anonimi și să te cunosc. Să ai răbdare cu mine :) Fii binecuvântată (sper că măcar atât am înțeles că ești femeie). Laila Tov!

    ReplyDelete
  8. Incerc sa-mi sterg lacrima cuibarita intre gene,sa fac sa para linistita si blinda inima din care -mi scot cuvintele, dar ca zborul unui fluture ce te atinge cu aripa sa , asa e inima mea de mama.O,voi mame care aveti copii, aduceti-va copiii la cunostinta Celui Atotputernic si incredintati soarta lor in mina Domnului.Tu Cristina, copil drag,fii binecuvintata pentru ceea ce esti pentru mine.Astept in fiecare seara sa pot citi incurajarea pe care o primesc din ceea ce Domnul iti pune pe inima.Pot sa spun ca ceea ce gasesc aici ma face sa iubesc cu o dragoste pe care n-am mai trait=o,un Dumnezeu care se lasa iubit de o mina de tarina, care de atitea ori se razvrateste in mina Celui ce vrea sa-i dea un chip dupa voia Lui.Fii binecuvintata

    ReplyDelete
  9. Mulțumesc mami, te iubesc mult și mi-e dor de tine! Fii binecuvântată!

    ReplyDelete
  10. efectiv ... sunt fara cuvinte ....

    ReplyDelete
  11. Cella...ne era dor de tine. Unde ai fost? Esti bine?

    Emma

    ReplyDelete
  12. emma, am intrat pe aici ... ;)) tu nu m-ai vazut ... m-am distrat pe blog la mine;))

    ReplyDelete
  13. Cristina, imi place ce portret ti s-a facut. Insa am devenit curioasa, oare despre mine ce s-ar spune?

    ReplyDelete
  14. Cella, nu spun cu ușurință acest lucru, dar eu cred că la tine se gândea Yeshua când a spus : Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Adonai!

    ReplyDelete
  15. Ai un suflet sensibil Cristina!
    Ma bucur nespus sa vad cum oamenii, indiferent daca sunt nascuti evrei sau nu isi pun dragostea pentru Israel intr-o singura Inima.
    Sunt romanca si nu sunt familiarizata cu Israelul, dar il Iubesc din tot sufletul meu, pentru ca el slaveste PACEA SI IUBIREA, iar aceasta IUBIRE SFANTA (ca multi alti oameni) o simt in Inima mea si de aceea cred in EA!

    Shalom Aleichem pray for the PEACE of Jerusalem!

    Yna
    AviMelech

    p.s. Iti dedic un cantec care mi-e foarte drag si pe care il ascult de fiecare data asa cum iti asculti sufletul:
    http://www.youtube.com/watch?v=e2mDP-p3qvY&feature=related

    ReplyDelete
  16. Mulțumesc mult de cântec Yna și mă bucur mult că ești alături de Israel. Fii binecuvântată!

    ReplyDelete
  17. Parol , Bat Melech , n-am plagiat pe nimeni ; inima mea te vede intocmai ; n-am copiat , nici n-am adaptat sentimentele nimanui ca sa ies in evidenta prin ceea ce nu sint . Binecuvintat sa fie Cel Sfint care a asezat cuvintele dupa placerea Lui .
    Vrei sa stii ce mai cred? Ei bine , atunci...

    Cred uneori ca-L iubesti astfel , nu pentru ca n-ai avea ce sa iubesti sau pentru ca-ti lipseste iubirea unui om , ci pentru ca asta este singura iubire pe care o cunosti .
    Cred uneori ca voit iti zdrelesti inima in cintecul de iubire pe care I-L cinti .
    Cred uneori ca , fata de altii care fac
    pelerinaje lungi ca sa-L intilneasca , tu esti unul dintre cei care fac calatorii zilnice in jurul Inimii Lui , ca sa-i oblojesti ranile .
    Cred uneori ca Adonai aduna laolalta iubiri asemenea ca din ele sa-i hraneasca pe ceilalti .
    Dar INTOTDEAUNA CRED ca te cunosc asa pentru ca avem acelasi loc in Inima de Tata a lui Adonai!
    Desi uneori mai cred ... nu mai pot acum ... doare prea tare ...
    Dar CREZI TU , toate aceste "crezuri" ale mele , sint oare o dovada de lauda , de-naltare? Sau poate o dovada de iubire ... ... ...

    Mazal Tov , igrot braha! Ai facut prima conexiune corecta ; sau poate chiar doua , daca spui ca am un stil pe care-l si recunosti! Nu sint multi anonimi printre care sa ma cauti . Ai grija insa , sint capcane serioase in cale .Am rabdarea pe care a avut-o Adonai cu mine cind m-a cules de pe drumuri . Cind ma vei gasi , ADU-TI AMINTE , sa nu ma judeci si sa ai pentru mine acea rabdare pe care a avut-o Adonai cu tine pina te-a invatat sa-L iubesti .
    Bekarov!

    ReplyDelete
  18. Nu cred că ai plagiat pe nimeni :) cred că spui ceea ce crezi și nu e o laudă pentru mine chas v'shalom! Apreciez tot ceea ce ai spus dar nu mă simt înălțată în nici un fel...Rabbi Israel ben Eleazar (Baal Shem Tov) spunea că ”dacă vrei să umilești pe cineva umilește-te pe tine și dacă vrei să înalți pe cineva înalță-L pe Adonai”.
    Cred că am avut o diferență de păreri pe tema lui Miriam ... hmmm... poate mă înșel, dar oricum ar fi nu am de gând să te judec pentru ceea ce crezi și apreciez în continuare foarte mult faptul că încerci să Îl cunoști pe Adonai și prin lumea mea.
    Fii binecuvântată și mulțumesc!

    ReplyDelete
  19. Cella, sunt de acord cu Bat Melech. Mi-a trebuit sa citesc cateva dintre comentariile si postarile tale sa-mi dau seama. Ce e in inima ta, aceea si spui. Din cate am vazut nu te intereseaza prea mult sa pari mai mult decat esti, si preferi sa pui lumina si pe defectele tale decat sa te inalti singura prin ceea ce scrii. Asta ii face pe oameni ca mine sa se simta comfortabil si in siguranta in preajma ta. Nu mi-e dat sa intalnesc multi oameni ca tine, de aceea ii multumesc lui Adonai ca prin intermediul acestui blog am putut sa te cunosc. Sa nu te schimbi niciodata, Cella.

    Emma

    Emma

    ReplyDelete
  20. Draga Emma , imi pare nespus de rau ca trebuie sa te contrazic , dar eu nu sint Cella . Am lasat la un moment dat un scurt sfat pentru ea , atita tot.
    O rog pe Cella sa ma ajute , confirmind cele spuse de mine . Iti multunesc , Emma , pentru ca - in marea ta sinceritate - n-ai prejudecati , ai putut sa vezi inima mea si nu te temi sa stai linga ea .
    Shabat Shalom!

    ReplyDelete
  21. Emma a scris comentariul la ceea ce a scris Cella mai sus... :)
    Shabat Shalom!

    ReplyDelete
  22. Dragilor multumesc frumos ;).
    Anonim ... ce mi-ai scris?:D M-ai facut curioasa (asta e o caracteristica a mea de care nu scap deloc ;)), nici nu vreau sa scap de ea;) ).

    ReplyDelete
  23. Imi cer scuze pentru confuzie ; ce am spus despre Emma ramine valabil , iar pe Cella o rog sa revada comentariile de la articolul intitulat "Reminder to myself".
    Bath Melech , recunosc , ti-am dat cu buna stiinta un indiciu pretios aproape de finalul comentariului meu de astazi ; de aceea , nu pot fi meschina si iti spun ca ai mai facut un pas spre adevarata mea identitate .
    Bine zici , nu te simti inaltata , pentru ca un om nu poate inalta pe altul . Doar Adonai poate . El smereste si El inalta , dupa voia Lui , pe cine vrea si pina unde vrea . Dar iubita , te poti simti? Adica , ma refer la o iubire care vine din cunoastere .Daca citind cele scrise te poti simti iubita de cineva pe care nu-l cunosti , atunci poti intelege si iubirea mea pentru Miriam .
    Nu cred ca exista mai multe lumi , a mea , a ta sau a altuia . Cred ca exista o singura lume , cea a lui Adonai . Iar noi sintem fie in ea impreuna cu El , fie inafara ei , depinde ce alegeri facem in viata . Eu vreau sa fiu in lumea lui Adonai , adica in Imparatia Lui , cu `Yeshua si cu Miriam de mina .
    Shalom!

    ReplyDelete
  24. Cristina , te rog ,pot sa te intreb?...vrei sa faci , la un moment dat in viata ta , aliyah? Poate ca am inteles eu gresit , din ceea ca a spus Emma . Sigur , doar am intrebat , poti sa nu-mi raspunzi .

    Ariel

    ReplyDelete
  25. Da, cu toată inima mea... Tot ce am fost vreodată, ce sunt și voi fi, tot e doar drumul meu spre Yerushalayim.
    Ai un nume frumos Ariel. Fii binecuvântat(ă)!
    Shalom

    ReplyDelete