CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Friday, October 23, 2009

Ales de oameni sau de Adonai?

Citeam în 1 Samuel 8:4-5, când bătrânii lui Israel se duc la Samuel şi cer să li se dea un împărat care să domnească peste ei. Ei voiau să aibă pe cineva "cum au toate neamurile".
Doar că asta era un paradox în sine. Adonai a ales pe Israel dintre toate neamurile tocmai să nu fie ca toate neamurile. Ei aveau un Împărat, El era Adonai.
Samuel se roagă şi Adonai îi spune în versetul 22 din capitolul 8 „Ascultă-le glasul, şi pune un împărat peste ei.”
Şi pe cine le alege Adonai? Pe Saul, un om după inima oamenilor. Scrie despre el că era "mai frumos decât oricare din copiii lui Israel. Şi-i întrecea pe toţi în înălţime de la umăr în sus." (9:2)
Saul atrăgea privirile, izbea ochii, era cel mai potrivit pentru cerinţele oamenilor. Domnia lui Saul a eşuat.
David pe de altă parte, a fost ales de Adonai. Nu avea nimic din ceea ce şi-ar fi dorit oamenii. El nu era după inima oamenilor, ci după inima lui Adonai. La el trebuia să te uiţi la inimă că privirea te trăda să-l descalifici. Părea un copil. Când a luptat împotriva lui Goliat a stârnit amuzamentul tuturor, atât de nepotrivit era în ochii lor!

Când oamenii îşi aleg un om să fie în autoritate peste ei, de cele mai multe ori aleg pe cineva care se potriveşte cel mai bine criteriilor lor, îşi urmează părerea lor de cum ar trebui "să arate" cel pus peste ei.
Când Adonai pune pe cineva în poziţie de autoritate, când El îşi alege pe cineva, de cele mai multe ori alege pe cineva care pare mult prea nepotrivit în mintea "învăţaţilor", cineva care nu se potriveşte cu imaginea pe care "ar trebui" să o aibă unul care conduce.
Care este diferenţa?
Cel pus de oameni este destinat eşecului, este menit să te dezamăgească deoarece ţi l-ai ales bazându-te pe înţelepciunea ta firească, pe când cel ales de Adonai este întărit, după cum Adonai a întărit scaunul de domnie a lui David pe veci.

Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători după poftele lor. - 2 Timotei 4:3

Bat Melech בת מלך
Cristina

No comments:

Post a Comment