CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Friday, October 16, 2009

Neprihănirea celui neprihănit

Şi tu, fiul omului, spune copiilor poporului tău: „Neprihănirea celui neprihănit nu-l va mântui în ziua fărădelegii lui, şi cel rău nu va cădea lovit de răutatea lui în ziua când se va întoarce de la ea, după cum nici cel neprihănit nu va putea să trăiască prin neprihănirea lui în ziua când va săvârşi o fărădelege. Când zic celui neprihănit că va trăi negreşit – dacă se încrede în neprihănirea lui, şi săvârşeşte nelegiuirea, atunci toată neprihănirea lui se va uita, şi el va muri din pricina nelegiuirii pe care a săvârşit-o. Dimpotrivă, când zic celui rău: „Vei muri!” – dacă se întoarce de la păcatul lui şi face ce este bine şi plăcut, dacă dă înapoi zălogul, întoarce ce a răpit, urmează învăţăturile care dau viaţa şi nu săvârşeşte nicio nelegiuire, va trăi negreşit, şi nu va muri. Toate păcatele pe care le-a săvârşit se vor uita; a făcut ce este bine şi plăcut, şi va trăi negreşit! Ezechiel 33: 12-16

Cel neprihănit să nu se încreadă că neprihănirea lui îi va sluji la ceva în ziua când va alege să păcătuiască. De la cel neprihănit se așteaptă statornicie. Dacă măcar că știe cum să trăiască în neprihănire, dar totuși alege cu bună știiță să păcătuiască și crede că neprihănirea lui va acoperi răul lui, se înșeală. Neprihănirea este dată prin credința în Yeshua, nu prin faptele lui neprihănite. Asta înseamnă că cel neprihănit este fără păcat? Nu.

Domnul întăreşte paşii omului, când Îi place calea lui; dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână. Psalmul 37:23-24

Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit. 1 Ioan 2:1

Pentru cel neprihănit să greșească este un accident, nu un stil de viață.

Dimpotrivă, dacă cel rău în răutatea lui ajunge să priceapă că felul lui de a trăi este unul greșit, măcar că era în drum înspre iad, prin Yeshua face cale întoarsă și de unde urma să își piardă sufletul, ajunge să îl câștige. A se observa însă că cel rău care își vine în fire și care dorește să se întoarcă, are de reparat unele lucruri. Nu doar trebuie să spună cu gura lui că este un păcătos, să plângă și gata. Nu, el trebuie să se întoarcă de la păcatul lui, să facă binele (ceea ce stă împotriva naturii lui păcătoase, nu ca prin aceste fapte să își atragă mântuire) să dea înapoi tot ceea ce a răpit (să ierte celor care i-au greșit, să-și ceară iertare celor cărora el le-a greșit, să-și repare pe cât posibil calea) și să se țină de învățăturile care dau viața (Fapte 2:42). Toate acestea le face nu pentru a-și cumpăra mântuirea, nici pentru că nu depinde de harul lui Adonai, ci pentru ca să învețe să umble pe calea neprihănirii. Dacă umblând pe această cale ajunge să se îngâmfe ca și cum lucrurile care le face îl acoperă să păcătuiască, toată neprihănirea lui nu-i va sluji la nimic.

Dacă suntem în Lumină, să rămânem în Lumină, nu purtați de orice vânt de învățătură, încoace și încolo, nu ascultând doar lucruri care ne gâdilă firea, ci confruntând păcatul atunci când el este prezent, fără să ne clintim sub orice pericol, ci să stăm tari în Adevăr.


Îţi închipui că ai dreptate şi crezi că te îndreptăţeşti înaintea lui Dumnezeu, când zici: „La ce-mi foloseşte, ce câştig am că nu păcătuiesc?” Îţi voi răspunde şi la aceasta, ţie şi prietenilor tăi totodată. Uită-te spre ceruri şi priveşte! Vezi norii cât de sus sunt faţă de tine?
Dacă păcătuieşti, ce rău Îi faci Lui? Şi când păcatele ţi se înmulţesc, ce-I faci Lui?
Dacă eşti drept, ce-I dai Lui? Ce primeşte El din mâna ta?
Răutatea ta nu poate vătăma decât semenului tău, dreptatea ta nu foloseşte decât fiului omului. Iov 35:1-8

Măcar că zici că nu-L vezi, totuşi pricina ta este înaintea Lui: aşteaptă-L!
Dar pentru că mânia Lui nu pedepseşte încă, nu înseamnă că puţin Îi pasă de nelegiuire.
Iov 35:14-15


Bat Melech

Cristina

No comments:

Post a Comment