CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Thursday, October 1, 2009

Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu...

Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învăţat şi de care eşti deplin încredinţat, căci ştii de la cine le-ai învăţat; din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire, prin credinţa în Hristos Isus. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. 2 Timotei 3:14-17

Despre ce Scriptură spune Pavel că este insuflată de Dumnezeu? Încă nu exista un ”Nou Testament”. Lui Timotei îi spune ”din pruncie știi Sfintele Scripturi care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire”, nu poate să fie vorba de ”Noul Testament” deoarece Timotei nu avea în pruncie nici măcar 1 și 2 Timotei, ce să mai vorbim de restul Noului Legământ. Atunci oare e logic să tragă cineva concluzia că ”Vechiul Testament” s-a terminat odată cu Yeshua?
Însuși Adonai îi poruncește lui Yehoshua (Iosua): ”
Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune. (Iosua 1:8)
Dacă mărețul Pavel spune că toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca omul lui Dumnezeu să ajungă desăvârșit și dacă Însuși Adonai îl sfătuiește pe Yehoshua să țină tot ce este scris în Lege ca să izbutească în tot ce face, atunci cu ce drept se trezesc unii ca să mai spună despre cei care umblă după principiul din Iosua 1:8, că sunt legaliști și farisei?
Cinste vouă care sunteți liberi din cale afară să nu mai țineți poruncile lui Adonai, dar înțelegeți că și cei care le țin tocmai că li s-a dat libertatea să le țină fac acest lucru, iar voi care ați ajuns ”desăvârșiți” în ce privește lucrurile lui Dumnezeu, aveți har și pentru noi care am rămas ”încuiați sub blestemul Legii” pentru că așa neprihăniți cum sunteți ”vă spun că, dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor şi a fariseilor, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.” (Matei 5:20)

”Voi vă închinaţi la ce nu cunoaşteţi; noi ne închinăm la ce cunoaştem, căci Mântuirea vine de la iudei.” Ioan 4:22

Bat Melech
Cristina

No comments:

Post a Comment