CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Sunday, February 15, 2009

Yeshua şi David

În Iudaism să fii fiul cuiva, nu înseamnă neapărat a avea acelaşi ADN cu al tatălui, dar a fi la fel în gândire, în fapte şi tot ce ţine de persoana respectivă.
De exemplu, Yeshua a spus „dacă aţi fi fiii lui Avraam, aţi face faptele lui Avraam”.


Când Scriptura îl numeşte pe Isus, Fiul lui David, înseamnă, nu doar că era din linia neamului lui David (ceea ce era), dar că avea asemănări de caracter şi de viaţă cu David.

Sunt multe asemănări între cei doi.
Niciunul nu avea înfăţişarea potrivită pentru a fi Mashiach (Uns al Domnului). David era ultimul om la care s-ar fi gândit vreodată Samuel când a mers să îl ungă împărat. Despre Yeshua scrie în Yeshayahu 53, că „N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă.”

Amândoi au fost rspinşi de Israel şi au ajuns să „caute adăpost” la neamuri.
Când David fugea de Saul a mers la Filisteni, la împăratul Achiş. (1Samuel 27). Cât a stat acolo s-a prefăcut că este nebun şi că nu mai are nimic de-a face cu Israel. Şi Achiş a crezut.
Yeshua a mers la neamuri, pentru o vreme şi neamurile au ajuns să creadă că el nu mai are nimic de a face cu Israel.
Achiş spunea despre David în 1 Samuel 27:12
„Achiş se încredea în David, şi zicea: „S-a făcut urât poporului său Israel, şi va rămâne în slujba mea pe vecie.”

La fel spun neamurile despre Yeshua. Dar asta pentru că nu Îl cunosc pe Dumnezeul lui Israel, la fel cum nici Achiş nu-l cunoştea pe David.
Când David a fugit la filisteni, Saul s-a oprit să-l mai urmărească. Cam în starea asta sunt evreii azi. Pentru că au auzit că Yeshua este pentru neamuri, s-au oprit să-l mai caute.

Achiş îl voia pe David ca păzitorul lui tot timpul (1 Sam 28) pentru că vedea că este puternic şi voia să se slujească de puterea lui.
De aceea te voi pune păzitorul capului meu în tot timpul.”

Neamurile se poartă mult cu Yeshua de parcă ar fi în slujba lor, sau că pot să „îl pună” pe Yeshua să facă ce vor ei, doar pentru că harul este o vreme la neamuri.
Achiş vrea să meargă la război împotriva lui Israel şi îl cheamă pe David cu El ca să îl păzească.
Nu te porni la luptă împotriva lui Israel şi cere Dumnezeului lui Israel să fie de partea ta şi să te păzească.

David nu răspunde „nu voi merge”. El răspunde: „Ei bine, vei vedea ce va face robul tău.”. În 1 Samuel 29 spune că „David şi oamenii lui mergeau mai la coadă cu Achiş.”
Şi ce spun Filistenii când îi văd?
„Ce caută Evreii aceştia aici?” şi îi cer lui Achiş să îi trimită de pe câmpul de bătaie.
Neamurile nu pot să accepte un Yeshua care ar fi de partea evreilor. Dacă cumva aud de un astfel de Yeshua, îl trmit „acasă” şi preferă să îşi formeze singuri o părere despre cum este Yeshua.
David nu a luptat împotriva Israelului, măcar că nu s-a găsit loc pentru el în Israel, iar Yeshua ben David (Isus fiul lui David) cu atât mai mult n-ar face acest lucru.
Deşi este cunoscut la neamuri mai mult decât între evrei, acest lucru nu înseamnă că locul Lui este „în ţara filistenilor”.

Nu după mult timp David s-a întors în Israel şi a devenit împăratul întregului Israel şi a dus Chivotul Domnului la Yerushalaim.
Nu peste mult timp Yeshua va veni pentru poporul Său Israel, se va întoarce în Yerushalaim şi va duce prezenţa Sa, acolo unde îi este locul. În Israel. Şi de acolo, tot pământul va ştii că Israel are un Dumnezeu.


Bat Melech
Cristina

No comments:

Post a Comment