CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Friday, February 28, 2014

Calea e îngustă, dar nu sunt desculță



Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află. - Matei 7:13-14

Dacă întrebi un credincios ce mai face, de obicei îți răspunde ”bine”, ca să scape repede de tine, dar dacă ai ”noroc” și omul vrea să pară mai pios, mai auzi și răspunsuri de genul ”ca și pe pământ”, sau ”ne luptăm, că nu-i ușor” și preferata mea ”e greu pe calea îngustă”.
Departe de mine să nu fiu și eu spirituală la rândul meu, așa că de cele mai multe ori încuvințez din cap ”da, da, așa e”, că doar scrie că nu-i ușor și cine-s eu să spun altceva?
Și da, e greu și știu că de multe ori am dus niște lupte de m-au despuiat de toate puterile și abia m-am adunat după ele. Și da, e îngustă calea asta că dacă ar fi așa de simplă, toți ar umbla pe ea, doar că ce mare lucru fac dacă umblu doar bombănind pe calea asta, ghidată de excelentul meu simț de observație care mă tot face să spun că e îngustă calea de parcă nu e evident, dar o spun destul de des încât să simtă cumva Adonai că eu îi fac o favoare că iau calea asta pe care nici măcar nu S-a sichisit să o facă ușoară.
A venit la mine ca și Moshe când s-a dus la evreii din Mitzrayim (Egipt) și mi-a propus să-mi las și carămizile pe care le-am făcut și cele pe care le mai aveam de făcut, să-mi las lanțurile și să merg după El, pe un drum care nu-i chiar o plimbare în parc – un drum cu apă  puțină și unde carne nu prea este, decât o mană de care s-ar prea putea să mi se sature sufletul meu îndreptat spre păcat. Un drum pe care sunt vrăjmași care vor să mă atace și un drum unde mi-e mai ușor să mă răzvrătesc decât să merg după El. Un drum în stare să scoată ce e mai rău din mine la suprafață, menit să-mi încerce toate pornirile inimii ca să știu (dacă aveam vreo iluzie până atunci) că sunt liberă doar pentru că Lui I S-a făcut milă de mine, nu pentru că eu sunt o bună revoluționară care s-a săturat de asuprire.
Și am zis ”vin Adonai!” că mi s-a părut că n-are cum să fie mai rău ca și în robie, măcar că robia era tot ce am știut. Și am crezut că voi excela în a fi liberă, că eu voi fi standardul după care unii se vor judeca liberi sau sclavi, doar că nici n-am ieșit bine din robie și când am văzut că asupritorul mă vrea repede înapoi, m-am răzvrătit împotriva Lui – binefăcătorul meu – cu vorbe de genul ”dar ce, nu puteam să mor sub mâna asupritorului, de m-ai scos de acolo să mor în pustie?!” Și Adonai S-a pus stâlp de foc între mine și vrăjmaș, dar eu n-am văzut în asta bunătatea Lui, decât că era datoria Lui să mă scape. Apoi L-am suspectat că vrea să mor de sete și mi-a dat apă. Apoi L-am suspectat că vrea să mă distrugă cu dieta Lui cu mană zilnică și să-mi închidă gura mi-a dat carne. Mi-a dat Torah Lui ca să nu mai umblu pre cum o ignorantă pe fața pământului, iar eu am zis ”extraordinar, dar cine poate să țină atâtea reguli? Nici dușmanul meu nu avea atâtea legi!” Și am căutat tot felul de scăpări în Legea Lui ca să mă justifice în ce îmi plăcea să fac. Au venit iscoade să-mi spună că au văzut că țara în care mă duce e una bună și de dorit chiar dacă nu e ușor să intri în ea, dar am preferat să aud că e greu de intrat în țară decât să aud că țara e bună.
Dar am înțeles că dacă tot ce văd la calea asta e că e îngustă și doar mă plâng de tot ce nu am și aș vrea să am s-ar prea putea să mor în pustie.
Dacă mă uit în urmă și nu văd că tot, absolut tot a fost și este o minune, am umblat degeaba pe calea asta. Nu spun că ar trebui să-mi însușesc vreo bucurie din asta forțată și să mă port ca un hippie și să văd flori peste tot, doar să iau aminte la ele dacă le văd!
Pentru că dacă stau bine să mă gândesc și deschid bine ochii, chiar dacă n-aș lua aminte la nici o altă minune, măcar să recunosc faptul că nu e chiar normal că de atâta vreme nu mi s-a învechit haina pe mine și că nu mi s-au umflat picioarele de la atâta umblat (Deut. 8:4).
Că oricât aș pofti la hainele lumii – lumea cu toți designerii ei nu a reușit încă să fabrice o haină care să nu se învechească sau încălțăminte care să nu-ți umfle picioarele după ani de purtat.
Poate că nu-mi dă Adonai tot ce poftesc, dar e mai bine să nu-mi dea că de multe ori lucrurile care le-am poftit mai mult au stricat decât să mă împlinească, dar întotdeauna – ÎNTOTDEAUNA – mi-a dat tot ce am avut nevoie pe drumul acesta, așa că drumul acesta nu e atât de greu pe cât e doar greu de găsit sau greu de urmat fără bombăneli. 



Bat Melech בת מלך
 Cristina כריסטינה

1 comment:

  1. Au fost multe zile , când, bombănind făceam unele lucruri,crezând că fac ceva, care va mulţumi sau va schimba felul în care Dumnezeu se raporta la principiile şi standardele care nu s-au schimbat de mii de ani...Mi se părea că -eu- sunt ceva aşa de important că am dreptul să fiu capricioasă şi intolerantă, uitând de fapt că răzvrătiţii au murit în pustie , fără să vadă ŢARA...
    Sunt zile când cărarea vieţii mele,
    E-atât de-ngustă, că mă înfior...
    Poverile îmi sunt atât de grele,
    Că mi se clatină al meu picior.
    Sub ochii mei se surpă bolovanii,
    Din zidul ce l-am ridicat cu greu,
    Mi-e teamă când privesc cum se duc anii...
    Şi nu se împlineşte visul meu...!!!
    Fii binecuvântată Fată de Împărat, pentru fiecare gând îmbrăcat în cuvinte, care ne apropie mai mult de cer!!!

    ReplyDelete