CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Wednesday, May 12, 2010

Unde este Adonai?

La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. – Bereishit/ Geneza 1:1

Dacă întrebi pe cineva ”unde este Dumnezeu?” răspunsul e inevitabil ”în cer”. Dar oare?
Adonai a creat cerurile și pământul. Adonai nu e limitat sau inclus în creația Sa. El e dincolo de toate lucrurile create, iar cerurile, la fel ca și pământul, au fost create. Da, cerurile sunt de o altă natură, nefiind alterate din punct de vedere spiritual, dar totuși asta nu schimbă faptul că sunt create și deci nu au o natură absolută. Adonai nu a apărut odată cu cerurile și apoi a decis să facă pământul că se plictisea cu îngerii în HaShamayim (ceruri). Adonai a existat când nu existau nici măcar cerurile. Adonai a fost înainte de a exista orice lucru creat. Adonai nu a început să existe odată cu creația Sa. DA, cerurile au o calitate superioară față de pământ, dar ca să-L citez pe Rabbi Tzi Freeman ”Adonai nu se găsește într-un loc datorită capacității superioare a locului respectiv. Dacă El se află într-un loc este doar pentru că vrea să fie acolo.”
Adonai nu Și-a creat cerurile ca să locuiască El în ele, pentru că nu avea o casă și apoi a creat pământul pentru muritori. Nici vorbă. Tot ce se găsește în ceruri a fost creat la fel cum tot ce se găsește pe pământ a fost creat. Este scris că cerurile cerurilor nu-L pot cuprinde (2 Cronici 2:6) iar pământul cu atât mai puțin. Da, cerurile au o altă natură spirituală față de pământ, pentru că în ceruri este Shekinah (slava) lui Adonai, dar prin Jertfa lui Yeshua, pământul (adică omul) a fost ridicat la o natură superioară chiar și față de ceruri, deoarece Însuși Elohim locuiește în mine în toată plinătatea Lui. El pe care nimic nu-L poate cuprinde, Îl cuprinde inima mea imperfectă. Ce Dumnezeu umil... Să aleagă să locuiască în mine.
Dacă Îl las pe El să locuiască în mine nu doar ca și un chiriaș ci ca și Stăpân, atunci, lumea nu va mai trebui să vină să întrebe ”unde este Dumnezeu?” pentru că se va vedea că e în mine și în tine.

Bat Melech בת מלך
Cristina

1 comment:

  1. Ce ciudat cum incercand sa-L pricepem sau sa-L explicam cumva Il limitam.

    ReplyDelete