CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Friday, May 21, 2010

Rugăciune pentru Gilad Shalit

Voi aduce înapoi pe prinşii de război ai lui Iuda şi pe prinşii de război ai lui Israel şi-i voi aşeza iarăşi ca odinioară. – Yirmiyahu / Ieremia 33:7

Am auzit creștini folosind versete despre ”prinșii de război”, interpretând că s-ar referi la cei robiți de păcat, dar pentru evrei acest lucru înseamnă și astăzi literalmente: prizonieri de război.
Așa cum (mai mult sau mai puțin) știți, Israelul este înconjurat de dușmani din toate direcțiile, chiar dacă unii nu pe față, cum ar fi Egiptul care după războiul din 1973 se dă drept prietenul Israelului, dar de fapt întreține tuneluri subterane între granițe prin care se introduc arme pentru militanții
palestinieni, astfel susținând cauza acestora.
Palestinienii din Fâșia Gaza nu sunt un dușman pe măsura Israelului, cel puțin nu din punct de vedere militar, dar duc un război mass-media pozând ca și victime în fiecare zi și mă tem că în fața credulilor occidentali, palestinienii câștigă. Aceștia își folosesc femeile și copiii ca și arme împotriva evreilor, tocmai de aceea cei mai mulți răniți din rândul lor, sunt femei și copii, a căror trupuri sunt folosite și după moarte pentru a scoate în evidență ”Israelienii setoși de sânge”.
Probabil că tot atât de plini de ură, însă cu ceva mai mult armament în dotare decât palestinienii, sunt Libanul și Siria, care sunt mereu puși pe harță și măcar odată la 5 ani vor război.
Datorită amenințărilor constante, Israelul este nevoit să fie una din cel mai bine pregătite forțe armate din lume. Tocmai de aceea în Israel, de la vârsta de 18 ani, orice fată sau băiat, intră în Forțele de Apărare ale Israelului, serviciul militar fiind pe o perioadă de 2 ani pentru fete și 3 ani pentru băieți. Pe timp de război, toți evreii luptă pentru că toți știu să lupte.
Dar uneori, arabii mai reușesc performanța (și cred că și ei se miră cum de reușesc) să răpească soldați Israelieni.
Așa a fost cazul lui Gilad Shalit, care avea doar 19 ani când a fost răpit, pe data de 25 Iunie, 2006.
El se afla într-un post Israelian în sudul părții Israeliene a Fâșiei Gaza când postul a fost atacat de militanți palestinieni care au ajuns acolo folosindu-se de unul din tunelurile de care aminteam mai devreme. În timpul acestui atac au fost uciși 2 soldați Israelieni și 2 palestinieni, Gilad fracturându-și mâna, iar mai apoi fiind târât prin tunelurile subterane, rămânând prizonierul grupării teroriste Hamas până în ziua de azi. Datorită faptului că Gilad are cetățenie franceză (din partea tatălui) guvernul francez a încercat să negocieze eliberarea lui Gilad, măcar că Franța nu e tocmai prietenul Israelului în acest conflict. Binențeles că orice negociere a eșuat, deoarece răscumpărarea pentru Gilad este eliberarea a 1000 de deținuți palestinieni aflați în custodia Israelului, plus toate femeile și tinerii sub 18 ani care sunt reținuți de poliția Israeliană. În vara lui 2006 Israelul a atacat Fâșia Gaza în speranța de a-l elibera pe Gilad, moment când Libanul s-a trezit să atace, capturând încă 2 soldați, Ehud Goldwasser și Eldad Regev. Aceștia din urmă au fost executați, trupurile lor fiind reținute de către mișcarea teroristă Libaneză, Hezbollah, până în 16 Iulie 2008, când guvernul Israelian a negociat pentru ei în schimbul a 5 teroriști internaționali.
Prizonierii palestinieni din Israel, beneficiază de un tratament exagerat de bun, având la dispoziție dreptul ca familiile lor să îi viziteze cu transport gratuit din partea guvernului Israelian, pe când lui Gilad Shalit îi este refuzat acest drept și nu doar atât dar în momentul în care Crucea Roșie a cerut să li se permită de către Hamas vizitarea lui Gilad ca să poată stabili starea în care se află, Hamas a refuzat, astfel încălcând legile Uniunii Europene care îi protejează pe palestinieni și implicit pe Hamas. UE însă nu a părut prea deranjată de acest fapt.
Gilad Shalit este încă în viață și o întreagă țară se roagă pentru elierarea lui. Există o unități de forțe speciale Israeliene gen YAMAM, care pot să îl elibereze pe Gilad, dar Israelul se teme de consecințele unei astfel de acțiuni pe plan internațional. Există sute de petiții care pot fi semnate pentru ca Prim Ministrul Israelian să dea ordin pentru eliberarea lui Gilad. Vă încurajez să o semnați. (dați click pe link)
Adonai e un Dumnezeu al prinșilor de război. El nu îi uită și nu are cum. De ce am scris acest aticol? Pentru că știu că sunt mulți credincioși care iubesc Israelul și se roagă pentru pacea și binecuvântarea evreilor. Vă rog să îl țineți pe Gilad în rugăciunile voastre și să cereți eliberarea lui, de la Singurul care o poate da. Nu-i dați răgaz lui Adonai până când nu va porunci eliberarea lui Gilad, pentru că ce poruncește Adonai, se face! Fiți binecuvântați!





Bat Melech בת מלך
Cristina

6 comments:

  1. Am dat votul meu. Dumnezeu sa-l aiba in paza sa.

    ReplyDelete
  2. De cand am aflat despre Gilad, nu mi-l pot scoate din inima si din minte. La fel de bine l-ar fi putut lua pe fratele nostru mai mic. Ma intreb daca mai poate, daca ii dau sa manance, daca il chinuiesc si parca toate se cutremura in mine. Am mai auzit de soldati rapiti, dar Gilad iti intra in inima si acolo iti ramane. Va rog scrieti-va numele lui undeva unde sa-l vedeti si aduceti-l inaitea lui Adonai cat de des puteti. Am prieteni in israel care de patru ani plang dupa el, de parca ar fi fratele lor, si nici ei nu-l cunosc personal. Cred ca singurul motiv pentru care guvernul Israelian nu face ceva e ca sa nu-si creeze si mai multa publicitate negativa. Un exemplu recent, au ucis un lider Hezbollah folosind pasapoarte britanice, guvernul britanic a alungat ambasadorul israelian de la Londra, lucru ingrozitor in lumea diplomatica. Parca toata lumea asta le cauta motive, asa ca trebuie sa faca imposibilul sa nu provoace pe nimeni. Americanii invadeaza tari fara probleme pentru soldatii si cetatenii lor, daca Israelul o face, e instigare la razboi. Si in tot timpul asta oameni ca si Gilad sufera. Amintiti-va ca avea 19 ani, toata tineretea lui se duce intr-o gaura unde il tine Hamas. Ne rugam de multe ori pentru pacea Ierusalimul, pentru binecuvantarea Israelului. Da-ti o fata Israelului, puneti pe ea poza lui Gilad si a soldatilor care lupta ca raul sa nu-si faca planul. Domnul sa-i intareasca si sa le dea biruinta. Nu-l uitati pe Gilad.

    Emma

    ReplyDelete
  3. Adonai sa-l aiba in paza pe Shalid si pe tine dealtfel.Noi ne confrutam zilnic cu aceasta problema si ne doare adanc ,adanc in inima pentru el pentru familia lui si in mod personal ma doare la faptul ca peste cativa ani copii mei vor merge in armata si doamne fereste daca li se intampla asa ceva si eu ca parinte voi trai zilnic cu sperantza ca maine copilul meu se va intoarce acasa.Yshaar coah lah,bat melech!

    ReplyDelete
  4. Știu că Israel e mereu în pericol, dar știu și că HaShem Shomer Israel în fiecare secundă. El să te aibă în pază pe tine, pe copiii tăi și pe toți copiii care urmează să slujească în Tzahal.
    Sunteți în rugăciunile noastre. Chazak!

    ReplyDelete
  5. Astazi , in drum spre casa , am vazut la o terasa mai multi tineri de virsta lui Gilad,
    care taifasuiau . Acum , nu ca ei ar fi vinovati de chinurile pe care le indura acesta , dar nu m-am putut abtine sa nu ma gindesc la cum cintareste Adonai lucrurile , cum pretuieste pe cei care-si petrec tineretea in desertaciune si pe cei care-si dau viata pentru mostenirea Sa . Dar pentru ca masura Lui este dreapta si toti vom fi cintariti cu ea , nu ma indoiesc ca Adonai va rindui si pentru Gilad o zi binecuvintata de El , cind va fi eliberat . Atunci va fi pentru parintii lui ca intiiul -nascut al lor , se vor uita la el precum parintii unui bebelus proaspat nascut , sa vada daca este intreg fiziceste , daca are doi ochi , doua urechi , un nas , o gura , doua miini , doua picioare si atitea degete cite trebuie , ii vor asculta vocea ca la primul gingurit - vrajiti de timbrul ei , nu de jalea din ea - ii vor veghea somnul noaptea si-l vor tine de mina pe strada .Si vor sti ca aceasta minune este baiatul lor, care are in el puterea de lupta mostenita de la Moshe!
    Be'shem Yeshua modim arahnu lah Adonai , Elohei Israel al hesed sel emet!

    Inutil sa vorbesc despre vot.

    ReplyDelete