CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Thursday, May 20, 2010

Adonai Hu Tov - Domnul este bun

Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! - Tehilim/Psalmi 34:8

Cum ajungi să spui că o anumită mâncare este mâncarea ta preferată? Pentru că ai gustat-o și ai văzut că este bună, atât de bună încât simțurile tale au decis că nici o altă mâncare nu se compară cu aceea. Însă este un moment când chiar dacă guști mâncarea ta preferată, simțurile tale îți spun că nu are nici un gust. Acest lucru se întâmplă când ești răcit.
Răceala se formează ca și o reacție normală a organismului care este expus în mod constant unui mediu care nu-i priește.
Când ești răcit ți se înfundă nasul și nici o mâncare nu mai are gust. Chiar dacă e mâncarea ta preferată, simțurile tale îți spun că nu are nici un gust. Asta nu înseamnă că mâncarea e de vină ci înseamnă că simțurile tale sunt alterate și te înșeală atât de mult încât ajungi să crezi că nu e mare lucru.
Dacă transpun toate astea în sens spiritual, pot să spun că un om expus unor încercări pentru o perioadă de timp, chiar dacă nu vrea, va avea o reacție normală în firea lui care îi va afecta simțurile până acolo încât chiar dacă ar încerca să guste din Adonai pentru că știe că este bun, simțurile sau circumstanțele în care se află sau nimicul care îl înconjoară, îi dictează că nu are nici un gust. Asta nu înseamnă că Adonai S-a schimbat în vreun fel, ci simțurile alterate ale omului îl înșeală să creadă că totul e pierdut.
Dar știi ce face un om răcit ca să-și revină? Nu încetează să mănânce doar pentru că nimic nu are gust, deoarece știe că de îndată ce răceala va trece, mâncarea lui preferată va avea același gust bun pe care-l cunoaște. Mâncarea îi e necesară unui om bolnav ca să prindă putere acolo unde boala îl slăbește.
Dacă treci prin lucruri care nu-ți sunt un mediu prielnic și ”te-ai răcit”, nu înceta să guști din Adonai și chiar dacă nu simți acum că El e bun, cu siguranță L-ai gustat în trecut și știi că este bun. Ceea ce simți acum e doar ”un nas înfundat” care îți înșeală simțurile, dar ține minte: Adonai Hu Tov! Domnul e bun!

Bat Melech בת מלך
Cristina

3 comments:

  1. Bine ai scris tu aici Cristina, o comparatie mai buna nici nu se putea sa faci. Mereu invat ceva din postarile tale. Domnul sa te binecuvânteze.

    ReplyDelete
  2. O comparatie atat de simpla dar care da un nume unei stari pe care atunci cand te afli in ea o exagerezi de fapt. Daca poti sa-ti spui "E ok, acum sunt doar "racit" dar Domnul e tot cu mine si ii pasa de mine la fel de mult", te poti incuraja in Domnul si sa depasesti situatia respectiva. Raceala nu e starea ta generala, raceala e doar o faza prin care treci. Multumesc, asta o sa ramana cu mine.

    ReplyDelete
  3. Si asa inveti sa iubesti dincolo de cuvinte, dincolo de emotii, sentimente, ganduri ....

    ReplyDelete