CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Wednesday, May 5, 2010

Cumpără-ți sabie

Apoi le-a mai zis: „Când v-am trimis fără pungă, fără traistă şi fără încălţăminte, aţi dus voi lipsă de ceva?” „De nimic”, I-au răspuns ei. Şi El le-a zis: „Acum, dimpotrivă, cine are o pungă s-o ia; cine are o traistă, de asemenea, s-o ia; şi cine n-are sabie să-şi vândă haina şi să-şi cumpere o sabie. Luca 22:35-36 „Doamne”, I-au zis ei, „iată aici două săbii.” Şi El le-a zis: „Destul!” – Luca 22:38

Yeshua i-a trimis pe cei 70 (Luca 10) să meargă și să propovăduiască Evanghelia. I-a trimis cu mâna goală. Să dea fără bani pentru că fără bani primiseră. Fără mâncare, deoarece Adonai avea să se îngrijească de nevoile lor. Fără încălțăminte, ca să țină minte pe ce Cale merg și să nu se abată de la ea. I-a trimis aparent singuri, pentru că așa a fost nevoie.
La momentul din Luca 10, talmidim (ucenicii) erau la un nivel începător în umblarea lor cu Adonai, ca și evreii pe care i-a scos HaShem din Mitzrayim (Egipt). Ei au ieșit din țara robiei și au pribegit prin Midbar (deșert) 40 de ani, timp în care hainele nu li s-au învechit și încălțămintea nu li s-a stricat în picioare. (Devarim/ Deuteronom 29:5) Dar nu acesta era scopul pentru care i-a scos Adonai din Mitzrayim - ca să le dea mană din cer și să le facă hainele și încălțămintea să reziste 40 de ani. I-a scos din Mitzrayim, ca să îi ducă în Eretz Israel (Pământul lui Israel) și să îi crească în așa fel încât să se descurce singuri. Când au ajus să stăpânească țara, nivelul lor de umblare cu Adonai s-a schimbat. Mana a încetat (Yehoshua/ Iosua 5:12), și au trebuit singuri să își procure haine.
La fel și ucenicii. În prima fază au fost trimiși fără nimic pentru a înțelege în mod supranatural că Adonai era cu ei, dar apoi au fost lucruri de care au fost nevoiți să se îngrijească singuri, nu pentru că Adonai nu mai era cu ei în mod supranatural, ci pentru că scopul umblării noastre cu Adonai nu ar trebui să fie ca să depindem de minunile Lui. Scopul trebuie să fie o umblare prin credință. Scopul ar trebi să fie să Îl cunoaștem pe Cel ce umblă cu noi, nu doar ce poate El să facă. Scopul Lui nu este ca să ne apere tot timpul de orice vânticel, ci să ne învețe să ne apărăm singuri ca să îi semănăm Lui. Și cum facem acest lucru? Prin sabia pe care ne-a dat-o și care este Cuvântul Lui. Yeshua a spus că mai bine să îți vinzi haina ca să îți cumperi sabie. El nu vorbea de o sabie firească, altfel nu ar fi spus ”destul!” către ucenicii care i-au arătat cele 2 săbii. Nu, El se referea la sabia care este Cuvântul, pentru că prin El putem să ne apărăm singuri, ca și oameni maturi, nu ca și prunci hrăniți cu lapte tot timpul.
Mai bine renunți la lucrurile de pe pământ care ți-ar oferi ție comfort ca să îți „cumperi sabie”, adică să ai parte/să cunoști Cuvântul Său. Și sabia asta nu e menită să îți fie pusă de decor în sufragerie, ci să înveți să o mânuiești.
E o dovadă de încredere din partea lui Adonai să ne încredințeze așa comoară. Nu poate să ceară de la un prunc să își vândă haina ca să își cumpere sabie, dar de la un om matur, da. De aceea să ne purtăm ca și niște buni ispravnici a ceea ce ne-a încredințat Adonai, fiind gata întotdeauna să Îl cunoaștem pe El așa cum noi am fost cunoscuți de El.

Bat Melech בת מלך
Cristina

1 comment:

  1. In ultima vreme mi se tot invarte in minte versetul din Proverbe 23:23 "Cumpara adevarul si nu-l vinde..."
    Ceva de genul, daca tu ai priceput ca Dumnezeu stie tot si stie cel mai bine, ca iti poarta de grija in orice lucru, nu vinde adevarul asta cand auzi in inima ta "Unde e Dumnezeul tau? De ce nu face nimic?"
    La urma urmei, vorba lui Bob Gass "Important este nu ceea ce ti se intampla, ci ceea ce se intampla in tine."

    Multumesc pentru articol.

    Emma

    ReplyDelete