CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Friday, May 7, 2010

Durerile nașterii

Domnul Dumnezeu a zis şarpelui: „Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti între toate vitele şi între toate fiarele de pe câmp; în toate zilele vieţii tale să te târăşti pe pântece şi să mănânci ţărână. Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcâiul.” Femeii i-a zis: „Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii, şi dorinţele tale se vor ţine după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine.” Omului i-a zis: „Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale şi ai mâncat din pomul despre care îţi poruncisem: „Să nu mănânci deloc din el”, blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale; spini şi pălămidă să-ţi dea şi să mănânci iarba de pe câmp. Bereishit/ Geneza 3:14-18

Când omul a păcătuit în Gan Eden (Grădina Eden), Adonai nu a blestemat omul. Singurul blestemat a fost șarpele, dar Adonai nu a blestemat niciodată omul în care a suflat duh de viață. Însă ca și consecință a păcatului, pe femeie, Adonai a făcut-o să sufere înainte de naștere, iar pe bărbat să sufere aceeași durere ca și Adonai. Adică să lucreze pământul, iar pământul să nu dea rod după cum a fost lucrat. Adonai a lucrat pământul și l-a făcut pe Adam, dar pământul acesta (Adam) nu a dat rod după cum a fost lucrat. De aceea de fiecare dată când simți neîmplinire după ce ai pus toată inima ta într-un lucru, este pentru a simți ce simte Adonai când investește totul într-un om și omul respectiv nu dă rod. Iar când simți durere sau suferi în vreun fel este pentru că urmează să dai naștere la ceva. Singurul motiv pentru care Adonai îngăduie să suferi este pentru că urmează să dai naștere la ceva. Adonai nu a făcut-o pe femeie să sufere toată viața ci doar înainte de naștere. Asta nu înseamnă că doar bărbații simt neîmplinire și că doar femeile suferă. Da, suferi. Da, simți că ai vrea mai bine să mori, simți că nu mai distingi nimic bine din cauza lucrurilor pe care le trăiești, dar asta se întâmplă pentru că urmează să dai naștere la ceva care va binecuvânta viața ta. Poate e vorba de un nou început sau biruință într-un anumit domeniu din viața ta, nu știu, tot ce știu e că are un scop.
Asta în cazul fericit în care ești în voia lui Adonai, pentru că dacă nu, se aplică versetele din Yeshayahu/ Isaia 26:18a ”Am zămislit, am simţit dureri şi, când să naştem, am născut vânt”. Dacă trăiești în păcat, vei simți durere, dar fără nici un rost. Dacă ești în voia lui Adonai, da, vei simți durere, dar vei da naștere prin durerea ta la ceva nou, la viață. Nașterea nu e ceva plăcut, dar rezultatul este menit să răscumpere toată durerea ta.

Bat Melech בת מלך
Cristina

4 comments:

  1. Este fantastic de frumos ce scrii...si foarte adevarat.

    ReplyDelete
  2. Mulțumesc că îți faci timp să citești :)

    ReplyDelete
  3. o postare interesanta!
    fi binecuvantata!

    ReplyDelete
  4. Cata dreptate exista in asta :). Cand te gandesti la durere si nastere parca nu iti vine sa treci prin aia, dar cand te gandesti mai adanc ca vine ceva imens de frumos dupa parca mai prinzi puteri ;)

    ReplyDelete