CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Tuesday, May 25, 2010

Israel




Bat Melech בת מלך
Cristina

2 comments:

  1. De asta nu ar trebui sa tacem din gura. Pentru ca am mai tacut in trecut si asa s-a ajuns la Shoah. Palenstiniienii nu au nici o jena sa mutileze adevarul pentru scopuri proprii. Va recomand acest video http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2009/01/rare-video-hama.html

    Daca presa a ales sa taca din gura sau sa prezinte doar versiunea palewoodiana, n-ar trebui sa tacem noi. Amintiti-va "singurul lucru necesar pentru ca raul sa invinga e ca oamenii buni sa nu faca nimic." Daca au fost cativa care i-au ajutat atunci, si au considerat sangele evreiesc pretios, evreii ii pomenesc si astazi. Ii numesc "righteous among nations"- neprihaniti printre neamuri. Ma uimeste si acum reactia lor cand le spui ca ii iubesti. Sunt atat de neobisnuiti cu ideea ca mereu cred ca ai vreun motiv ascuns. Dar mai bine sa stai cu ei si sa fi coada leilor, decat impotriva lor si sa fi capul vulpilor.
    Am Israel Chai.

    ReplyDelete
  2. Pling...
    Ce identitate!Ce inseamna sa fii Israel!...
    Fiecare din urmasii lui Yaakov a platit si plateste scump si astazi aceasta apartenenta .
    Cind strabateam pustiul Sinai si mi-i imaginam cu ochii mintii ca pe un cird ratacitor care depindea in totalitate de indurarea lui Adonai , care a acceptat Torah si sa fie ai Lui si prin asta si-au pus pe veci pecetea lui HaShem asupra lor ca si popor , ma gindeam ca poate nici unul dintre ei nu si-a putut imagina ce va insemna sa fii mostenirea Lui intre neamuri in viitor . Dar de asemenea am convingerea ca , si daca ar fi stiut , nici unul dintre ei n-ar fi refuzat ca in cartea lui de vizita sa scrie :"I am Israel".
    Tu , neam pagin , altoit numai prin indurarea Lui care a permis greseala lor , ai putea refuza?!

    ReplyDelete