CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Thursday, November 19, 2009

Un Legământ vrednic să fie onorat

Nimeni, după ce a auzit cuvintele legământului acestuia încheiat cu jurământ, să nu se laude în inima lui şi să zică: „Voi avea pacea, chiar dacă aş urma după pornirile inimii mele, şi chiar dacă aş adăuga beţia la sete.” Pe acela Domnul nu-l va ierta. Ci atunci mânia şi gelozia Domnului se vor aprinde împotriva omului aceluia, toate blestemele scrise în cartea aceasta vor veni peste el, şi Domnul îi va şterge numele de sub ceruri. - Deuteronom 29:19-20

Dacă ai făcut un Legământ cu Adonai, este de dorit să-l onorezi până la moarte. Dumnezeu nu se lasă batjocorit (Galateni 6:7) chiar dacă nu pedepseşte pe loc. Încheierea Legământului nu-ţi garantează nimic. Păstrarea Legământului până la capăt, credincioşia, a rămâne în termenii Legământului, aceasta îţi garantează viaţa veşnică. Încheierea Legământului îţi dă doar dreptul să începi, dar mântuirea trebuie dusă până la capăt. (2 Corinteni 7:1)
Dacă cineva se sprijineşte pe Legământ şi pe faptul că Adonai ne dă har şi spune "Voi avea pacea, chiar dacă aş urma după pornirile inimii mele", se înşeală amarnic. Yeshua a venit să ne aducă pacea care vine din ascultarea de Adonai, nu pacea care vine din urmarea propriilor dorinţe. Dacă eu aleg să merg să păcătuiesc având în minte gândul că Dumnezeu este iubitor şi iertător şi până la urmă va înţelege că TREBUIE SĂ FAC LUCRUL DORIT, atunci batjocoresc caracterul Sfânt al lui Adonai. Dacă mi-e uşor să fac compromisuri, să păcătuiesc, să-mi urmez pornirile, crezând că Adonai va avea în vedere Legământul, mă înşel amarnic.
Orice contract între două părţi, este valabil câtă vreme ambele părţi respectă termenii contractului. Când una din părţi alege să încalce clauzele prevăzute în contract, măcar că cealaltă parte a rămas credincioasă contractului, contractul devine nul.
Dacă Adonai a pedepsit aspru călcarea Legământului făcut cu evreii, măcar că era un Legământ făcut din fire, cu cât mai mult nu va pedepsi nerespectarea Legământului făcut în vederea Sacrificiului lui Yeshua? Tocmai pentru că onorează ascultarea lui Yeshua, tocmai că onorează Sângele vărsat nu are cum să tolereze nerespectarea Legământului.
Fraţilor, faptul că am intrat în apa botezului nici nu m-a spălat de păcate nici nu mi-a asigurat un loc în rai. Faptul că odată mi-am plâns păcatele şi am ales să mă las în harul lui Adonai, iar acum mă port la fel ca şi cei din lume, încă mai rău pentru că ştiu mai bine de atât şi fac toate astea minţindu-mă că Adonai mă iartă, este viclenie curată.

Dar vei zice: „Ramurile au fost tăiate, ca să fiu altoit eu.” Adevărat: au fost tăiate din pricina necredinţei lor, şi tu stai în picioare prin credinţă: Nu te îngâmfa dar, ci teme-te! Căci dacă n-a cruţat Dumnezeu ramurile fireşti, nu te va cruţa nici pe tine. Uită-te dar la bunătatea şi asprimea lui Dumnezeu: asprime faţă de cei ce au căzut, şi bunătate faţă de tine, dacă nu încetezi să rămâi în bunătatea aceasta; altminteri, vei fi tăiat şi tu.
- Romani 11:19-22

Bat Melech בת מלך
Cristina

1 comment:

  1. Mult timp, am trait sub doctrina "mantuirea nu se poate pierde", ba inca ma mai si enervau cei care predicau ca trebuie sa ai grija cum traiesti ca altfel cerul nu-ti este garantat. Acum inteleg ca numeni nu-mi poate lua mantuirea. Nimeni nu ma poate desparti de Isus, atata timp cat eu Il urmez si eu vreau sa-L ascult. Dar daca toti ajungem in Rai numai din cauza ca ma crezut o data, de ce tot zice Domnul de cei care au facut lucrari in Numele Lui si El nu-i cunoaste. Sigur ca sa faci lucrari in Numele cuiva trebuie ca mai intai sa crezi in numele acela. Atunci cum se ajunge ca acel cineva sa nu te mai cunoasca si sa te scoata afara din casa Lui? "Pana la capat" -asta i-am zis cu totii in apa aceea. Pana cand vrei sa-L urmezi pe Isus? (si partea cu urmatul e cea care conteaza), I-am zis cu toti atunci "Pana la capat" sau "pana la moarte" (dupa caz). Asa ca ai absoluta dreptate, nimeni nu-si bate joc de Domnul pe baza harului Sau. Asa ceva mi se pare de-a dreptul dracesc. Multumesc Domnului ca mi-a deschis mintea si mi-a aratat adevarul ca sa nu mai scuz asa de multe in viata mea pe baza dragostei Sale.

    Multumesc de articol.

    Bat Tzion

    ReplyDelete