CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Wednesday, November 25, 2009

Sfinţeşte-te până la capăt


Iehu a nimicit pe Baal din mijlocul lui Israel, dar nu s-a abătut de la păcatele lui Ieroboam, fiul lui Nebat, care făcuse pe Israel să păcătuiască, n-a părăsit viţeii de aur din Betel şi Dan. Domnul a zis lui Iehu: „Pentru că ai adus bine la îndeplinire ce este plăcut înaintea Mea, şi ai făcut casei lui Ahab tot ce era după voia Mea, fiii tăi până la al patrulea neam vor şedea pe scaunul de domnie al lui Israel.” Totuşi Iehu n-a luat seama să umble din toată inima lui în legea Domnului, Dumnezeul lui Israel; şi nu s-a abătut de la păcatele în care târâse Ieroboam pe Israel. Pe vremea aceea, Domnul a început să taie câte o bucată din ţinutul lui Israel; şi Hazael i-a bătut la toate hotarele lui Israel. De la Iordan, spre soare-răsare, a bătut toată ţara Galaadului, pe Gadiţi, Rubeniţi şi Manasiţi, de la Aroer, care este pe pârâul Arnon, până la Galaad şi Basan.
- 2 Împăraţi 10: 28-33

Am auzit spunându-se în numele lui Chofetz Chaim (talmudist şi învăţător al Legii de mare valoare în Iudaism) că sfinţirea unui om este ca şi curăţirea vaselor dintr-o bucătărie. Dacă speli câte o oală pe lună spunând că acesta este un proces minuţios, care are nevoie de multă atenţie, vei considera că acestă muncă te solicită foarte mult, dar acest lucru nu schimbă faptul că alte oale se vor murdări în fiecare zi şi niciodată bucătăria ta nu va fi curată. Trebuie să te decizi într-o singură zi să curăţeşti totul şi să nu mai laşi oalele să se adune. La fel este şi când o rupi cu păcatele, cu atitudinile greşite, cu caracterul murdar: te decizi să le schimbi dintr-o dată.

Sunt de acord cu Chofetz Chaim. Cred că sfinţirea trebuie să fie deplină şi dintr-o dată. Când observi o atitudine greşită trebuie să te ocupi de ea pe moment, nu să o laşi să zacă în tine. Un vas murdar devine tot mai greu de curăţat cu cât trece mai mult timp. La fel şi cu lucrurile greşite pe care le tragem după noi, ele nu scad în timp nici nu trec, din contră, devin tot mai greu de îndepărtat.

Iehu a îndepărtat idolul care după părerea lui părea "major" dar a tolerat viţeii de aur din Betel şi Dan. Nu poţi să te joci cu Adonai. Când te apuci de distrus idoli, distrugeţi-i pe toţi!
Consecinţa faptului că Iehu a făcut lucrurile pe jumătate? Domnul a început să taie câte o bucată din ţara promisă şi duşmanul i-a bătut la toate hotarele.
Dacă nu te curăţeşti în totul nu înseamnă că Adonai îţi ia totul, înseamnă că Adonai îţi întoarce "favoarea" - nu te-ai curăţit în întregime, binecuvântarea ta nu mai este întreagă. Duşmanul te va bate la toate hotarele, adică la toate limitele tale vei fi atacat. Împins până la capătul răbdării, provocat în toate slăbiciunile, tot timpul la limită.
Dai dovadă de prostie curată dacă refuzi să scoţi afară din sufletul tău TOATE lucrurile care nu sunt după voia lui Adonai şi accepţi mereu jumătăţi de binecuvântări, conflicte pe toate planurile şi o doză imensă de nelinişte.
Dacă te-ai apucat, sfinţeşte-te până la capăt!

Bat Melech בת מלך
Cristina

No comments:

Post a Comment