CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Monday, November 23, 2009

Nu merită să fii căldicel

„Iată ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios şi adevărat, începutul zidirii lui Dumnezeu:
„Ştiu faptele tale: că nu eşti nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot! Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea." - Apocalipsa 3:14-16

Cel care este Amin - Cel care este Adevărul, este capabil să vadă starea unui om aşa cum este ea în realitate. Oamenii pot să vadă ceea ce li se pare, sunt supuşi interpretărilor şi părerilor îndoielnice, dar cel care Este Adevărul, vede şi ştie toate lucrurile. Şi tocmai pentru că vede lucrurile corect poate să facă afirmaţia:"Ştiu faptele tale: că nu eşti nici rece, nici în clocot. O dacă ai fi rece sau în clocot!"
Ce înseamnă a nu fi nici rece, nici în clocot? Apa care nu este nici rece, nici în clocot, are temperatura camerei/ încăperii în care se află. Se încălzeşte dacă temperatura camerei creşte şi se răceşte dacă temperatura camerei scade.
În contextul pasajului din Apocalipsa, putem să spunem acelaşi lucru despre un creştin care are "temperatura" circumstanţelor sau împrejurărilor în care se află: când este într-un cadru spiritual, este spiritual, când este într-un cadru lumesc, este lumesc.
Un astfel de om nu este bun la nimic, este imatur, nestatornic şi imprevizibil.
Apa în clocot o poţi folosi, la fel şi apa rece, dar apa călduţă nu o poţi folosi la nimic. Apa rece sau apa în clocot şi-au "decis temperatura" pe când apa călduţă este "nehotărâtă", ea se schimbă în funcţie de circumstanţe.
Yeshua îşi doreşte "O, dacă ai fi rece sau în clocot!" Decide-te ce eşti şi fii acel lucru cu toată inima! Dacă ai decis că eşti spiritual, fii cu toată inima, fără jumătăţi de măsură. Dacă ai decis că eşti lumesc, atunci fii lumesc cu toată inima. Dă dovadă de atâta caracter încât ori că eşti rău ori că eşti bun, fii cu toată inima. Nu te mai folosi de Adonai când ai nevoie dacă în rest alegi să trăieşti nestingherit în păcat.
"Cine este nedrept, să fie nedrept şi mai departe; cine este întinat, să se întineze şi mai departe; cine este fără prihană să trăiască şi mai departe fără prihană. Şi cine este sfânt, să se sfinţească şi mai departe!" - Apocalipsa 22:11

Pe un om decis să facă rău, Adonai îl poate întoarce, pe un om decis să facă bine îl poate folosi, dar pe un om care face bine când este în folosul lui şi face rău când este în folosul lui, nu îl poate suferi. "Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea." - Apocalipsa 3:17

Un om din categoria "căldicel" este mereu confuz, mereu în cumpănă, mereu indecis. Un astfel de om a amestecat atât de mult valorile lui Adonai cu valorile lumii încât ajunge la un moment în care nu mai face diferenţa între cele două. Ajunge să numească binele rău şi răul bine. (Isaia 5:20)
Un om "căldicel" vede atât de distorsionat lucrurile, este atât de "pe lângă" încât măcar că este sărac, orb şi gol, el se vede bogat , măcar că îi mergea vestea că trăieşte, el este mort.
Fii cu Dumnezeu sau fii cu lumea, dar fii deplin cu unul sau cu celălat. Nu te mai amăgi singur atunci când faci rău şi-ţi spui "dar eu nu sunt un om rău". Nu, nu eşti un om rău, eşti doar un om viclean, care ştii ce este bine şi totuşi alegi să faci ce este rău. Nu contează câte versete eşti în stare să scoţi din context ca să îţi argumentezi păcatele, acest lucru nu schimbă cu nimic starea ta de căldicel.
Dumnezeu a dat totul pentru noi, a dat ce a avut El mai scump. El nu ne-a iubit cu jumătăţi de măsură. Nici nu cred că ştie cum să iubească paţial ... Dacă El ne-a iubit în felul acesta, oare se poate mulţumi cu ceea ce ai de prisos? Se poate mulţumi cu timpul care ţi-a mai rămas, sau cu banii care îţi rămân?
Văduva care a dat totul din nimicul ei a dat mai mult decât cel care a dat o sumă mare care nu însemna mare lucru pentru el. (Marcu 12:42-44) David a refuzat să aducă lui Adonai o jertfă care nu îl costa nimic. (2Samuel 24:24)
Adonai nu vrea lucruri care nu înseamnă nimic pentru tine. Nu vrea jumătăţi de măsură, nu vrea stări "călduţe", nu are ce să facă cu ele. Pentru că El a dat totul, vrea totul şi merită totul din partea ta şi din partea mea!

Bat Melech בת מלך
Cristina

No comments:

Post a Comment