CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Thursday, November 26, 2009

Nu dori slujirea nimănui

Citeam despre Împăratul Ozia, în 2 Cronici 26, cum a devenit puternic şi cunoscut de naţiuni întregi. Apoi în versetul 16 scrie: "Dar când a ajuns puternic, inima i s-a înălţat şi l-a dus la pieire. A păcătuit împotriva Domnului, Dumnezeului său, intrând în Templul Domnului ca să ardă tămâie pe altarul tămâierii." Îngâmfarea duce la pieire. Nu contează cât de sus te înalţă Adonai - Ai grijă să nu ţi se înalţe inima. Ozia s-a încrezut atât de mult încât a crezut că i se cuvine orice. El voia să facă un lucru spiritual, dar nu era locul lui să facă acest lucru.
Poate că Adonai te înalţă şi ajungi să ai o anumită poziţie şi nimeni nu contestă că ai fost înălţat, dar înălţarea ta are limite.
Ozia dorea să aducă tămâie înaintea lui Adonai, în locul preoţilor. Adonai a dat o lege veşnică potrivit căreia doar preoţii aveau voie să facă acest lucru. Adonai a crezut că porunca se suspendă în cazul lui, a crezut că dacă are favoare şi este înălţat, Adonai va trece cu vederea slujba pe care a dat-o altuia, doar Ozia voia să facă ceva spiritual!
Dacă Adonai ţi-a dat favoare, nu crede că El va schimba caracterul Său şi Cuvântul Său ca să-ţi facă ţie mofturile când treci peste slujirile altora, peste autoritatea lor şi mai şi crezi că faci un lucru spiritual.
Când Azaria şi cei 80 de preoţi i s-au împotrivit, Ozia s-a mâniat pe ei. Ei şi-au apărat slujirea cu Scriptura, iar Ozia a interpretat acest lucru ca religiozitate, legalism, i-a considerat încuiaţi.
"Ozia s-a mâniat. În mână avea o cădelniţă. Şi cum s-a mâniat pe preoţi, i-a izbucnit lepra pe frunte, în faţa preoţilor, în Casa Domnului, lângă altarul tămâierii. Marele preot Azaria şi toţi preoţii şi-au îndreptat privirile spre el, şi iată că era plin de lepră pe frunte. L-au scos repede afară, şi el însuşi s-a grăbit să iasă, pentru că Domnul îl lovise." - vers 19-20
Ozia nu a ascultat de preoţi, el a luat cădelniţa în mână ca să aducă tămâie, crezând că acest lucru va fi apreciat de Adonai. Dar Adonai nu doar că nu a apreciat acest lucru, dar l-a lovit pe Ozia. Preoţii nu-şi mai puteau apăra slujirea înaintea împăratului, aşa că Împăratul Suprem, Adonai Melech Israel, le-a apărat slujirea.
Dacă ai impresia că slujirea ta este superioară doar pentru că ai ajuns cunoscut, dacă crezi că acest lucru îţi dă dreptul să calci peste slujirea altora, mai gândeşte-te! Poziţia ta nu schimbă cu nimic poziţia lor. Dacă ataci lucrarea pe care Adonai a încredinţat-o altuia şi mai şi ai impresia că Adonai este de partea ta în acest lucru, te înşeli. Dacă ei îşi apără slujirea înaintea ta şi tu nu iei seama, Cel care le-a încredinţat slujirea, le va apăra pricina şi nu se va da înapoi să te lovească, chiar de ai fi împărat peste o naţiune.
Este scris că preoţii "L-au scos repede afară, şi el însuşi s-a grăbit să iasă, pentru că Domnul îl lovise". Dacă ataci slujirea altuia, Adonai te va lovi atât de tare încât te vei grăbi să ieşi din locul pe care l-ai râvnit.
Rezultatul acţiunilor lui Ozia? - A trăit toată viaţa izolat şi nimeni nu a putut să uite niciodată că din pricina mândriei lui lumea trebuie să se ferească de el. Şi în momentul morţii lui oamenii s-au relaţionat la el ca şi la un lepros.
Mai bine rămâi la lucrurile smerite, nu rîvni la poziţia nimănui, nici nu încerca să furi slujirea nimănui crezând că ţi se cuvine. Foloseşte-te de ceea ce ţi-a fost încredinţat cu smerenie şi cu gândul de a lărgi Împărăţia lui Adonai, nu cu gândul de a te înălţa pe tine.

Bat Melech בת מלך
Cristina

No comments:

Post a Comment