CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Tuesday, July 14, 2009

Supune-te doar Domnului

În 2 Împărați 18:5-7, scrie despre împăratul Ezechia că ”şi-a pus încrederea în Domnul Dumnezeul lui Israel; şi dintre toţi împăraţii lui Iuda, care au venit după el sau care au fost înainte de el, n-a fost niciunul ca el. El s-a alipit de Domnul, nu s-a abătut de la El şi a păzit poruncile pe care le dăduse lui Moise, Domnul. Şi Domnul a fost cu Ezechia, care a izbutit în tot ce a făcut. El s-a răsculat împotriva împăratului Asiriei şi nu i-a mai fost supus.

Când citeam versetele astea mi-am amintit de Iacov 4:7 care spune:
Supuneţi-vă, dar, lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi.

Ca să câștigi în bătălia împotriva întunericului este absolut esențial să fii supus lui Adonai. Degeaba mă duc la luptă dacă Adonai nu este cu mine. Atenția mea nu trebuie să fie pe luptă, ci pe Cel care luptă de partea mea.
În momentul în care Ezechia și-a pus încrederea în Domnul Dumnezeul lui Israel nu a putut să mai rămână supus împăratului Asiriei. Dacă eu am intrat în legământ cu Dumnezeul Cel Viu, nu am cum să mai rămân supusă celui rău.
În mometul în care ai decis să nu te mai supui păcatului, cel rău va veni împotriva ta și va încerca să te descurajeze.
Să nu vă facă Ezechia să vă încredeţi în Domnul, zicând: „Domnul ne va izbăvi, şi cetatea aceasta nu va fi dată în mâinile împăratului Asiriei.” N-ascultaţi de Ezechia; căci aşa vorbeşte împăratul Asiriei: „Faceţi pace cu mine, supuneţi-vă mie, şi fiecare din voi va mânca din via lui şi din smochinul lui, fiecare va bea apă din fântâna lui, până voi veni şi vă voi duce într-o ţară ca a voastră, într-o ţară cu grâu şi cu vin, o ţară cu pâine şi vii, o ţară cu măslini de untdelemn şi miere, şi veţi trăi şi nu veţi muri. N-ascultaţi, dar, de Ezechia, care vă amăgeşte zicând: „Domnul ne va izbăvi. Oare dumnezeii neamurilor au izbăvit ei fiecare ţara lui din mâna împăratului Asiriei? Unde sunt dumnezeii Hamatului şi Arpadului? Unde sunt dumnezeii Sefarvaimului, Henei şi Ivei? Au izbăvit ei Samaria din mâna mea? Care dintre toţi dumnezeii acestor ţări şi-au izbăvit ţara din mâna mea, pentru ca şi Domnul să izbăvească Ierusalimul din mâna mea?” Poporul a tăcut şi nu i-a răspuns o vorbă; căci împăratul dăduse porunca aceasta: „Să nu-i răspundeţi.” Şi Eliachim, fiul lui Hilchia, căpetenia casei împăratului, Şebna, logofătul, şi Ioah, fiul lui Asaf, scriitorul, au venit la Ezechia cu hainele sfâşiate şi i-au spus cuvintele lui Rabşache.” --2 Împărați 18:30-37.
Satan a încercat să îl ispitească și pe Yeshua să i se supună, promițându-i toate bogățiile pământului. (Matei 4:8-9)
Împăratul Asiriei a spus poporului să nu asculte de împăratul lor, mai bine să se supună lui și vor avea parte numai de bine.
Satan vine și îți spune de multe ori să nu asculți de cel care este autoritate peste tine, care îți spune să te încrezi în Domnul. Îți promite că ai s-o duci bine, dacă faci ”pace” cu el.
Satan ne-a băgat în minte noțiunea că pacea reprezintă lipsa luptei, dar Isus a venit să ne dea o pace care are un alt înțeles. Pacea Lui implică lupta împotriva celui rău, dar este o stare de bine fiind deplin încredițat că lupta a fost câștigată deja.

Aşa să vorbiţi lui Ezechia, împăratul lui Iuda: „Să nu te înşele Dumnezeul tău în care te încrezi, zicând: „Ierusalimul nu va fi dat în mâinile împăratului Asiriei.” --2Împărați 19:10
Satan vrea să te facă să crezi că este o greșală că te încrezi în Dumnezeu, că nădejdea ta înșeală.
Ezechia nu a lăsat poporul să răspundă împăratului Asiriei și nici el nu a răspuns nimic. Ezechia a mers la Domnul și de la El a așeptat ajutorul. L-a lăsat pe Dumnezeu să răspundă.
Psalmi 57:3 ”El îmi va trimite izbăvire din cer, în timp ce prigonitorul meu îmi aruncă ocări. Da, Dumnezeu Îşi va trimite bunătatea şi credincioşia.”

Și ca dovadă a faptului că Dumnezeu nu se lasă batjocorit, Dumnezeu a luptat cu împăratul Asiriei. Ezechia nici măcar nu a ieșit la luptă.

De aceea, aşa vorbeşte Domnul asupra împăratului Asiriei: „Nu va intra în cetatea aceasta, nici nu va arunca săgeţi în ea, nu va sta înaintea ei cu scuturi şi nu va ridica întărituri de şanţuri împotriva ei. Se va întoarce pe drumul pe care a venit şi nu va intra în cetatea aceasta, zice Domnul. Căci Eu voi ocroti cetatea aceasta ca s-o mântuiesc, din pricina Mea şi din pricina robului Meu David.” În noaptea aceea, a ieşit îngerul Domnului şi a ucis în tabăra asirienilor o sută optzeci şi cinci de mii de oameni. Şi când s-au sculat dimineaţa, iată că toţi erau nişte trupuri moarte. Atunci Sanherib, împăratul Asiriei, şi-a ridicat tabăra, a plecat şi s-a întors; şi a locuit la Ninive. Şi, pe când se închina în casa dumnezeului său, Nisroc, Adramelec şi Şareţer, fiii săi, l-au ucis cu sabia şi au fugit în ţara Ararat.

Dumnezeu este biruitor prin definiție. Dacă Satan ajunge să te înșele că dacă stai de partea lui Dumnezeu vei pierde, atunci amintește-ți că el a fost un mincinos de la început, el este tatăl minciunii (Ioan 8:44). Cum ar putea să te înșele Cel al cărui Nume este ADEVĂRUL? La fel cum este de probabil ca tatăl minciunii să-ți spună adevărul.

Bat Melech
Cristina

No comments:

Post a Comment