CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Wednesday, July 1, 2009

Devin ceea ce văd

Azi dimineață ascultam un Shiur, iar Rabbinul vorbea despre a fi motivat. El spunea (și cred că este adevărat) că omul nu este motivat îndeajuns, decât de lucrurile care le are în fața ochilor. Adică poate să spere un timp că visul sau dorința pe care o are se va împlini, însă dacă trece destul timp începe să-și piardă nădejdea, ba chiar să râdă de visul pe care îl avea. Exemplul lui Sara. Deși la început a trăit cu nădejdea că visul ei se va împlini, a ajuns în punctul în care a râs de înger când a spus că ea va avea un fiu. Deoarece ea nu putea să vizualizeze în nici un fel, nu mai putea să creadă.
Rabbinul a continuat cu exemplul lui Gertrude Ederle, prima femeie care a înnotat Canalul Mânecii.
În anul 1925, a stabilit ziua în care avea să parcurgă distanța, doar că era o zi foarte cețoasă. Gertrude nu a dat înapoi și a început traseul, doar că a abandonat când mai avea doar o milă de parcurs, deoarece a început să tușească. Mai târziu ea a declarat că a abanonat cursa din cauză că nu putea să vadă țărmul. Nu îi lipsea capacitatea fizică de aduce la capăt cursa, iar asta o demonstrează faptul că un an mai târziu a reușit, iar diferența a făcut-o vremea însorită, deci faptul că putea să vadă țărmul.
Rabbinul sfătuia să vizualizezi visul pe care îl ai deoarece renunțarea nu este o opțiune în cazul în care vrei ceva cu adevărat.
În timp ce ascultam mi-am amintit de Iacov și oile lui Laban. Iacov a pus înaintea oilor nuiele despoiate de coajă, iar ele se uitau la nuiele și zămisleau miei bălțați, seini și pestriți.
Ceea ce pun înaintea ochilor mei aceea voi ”naște”. Ce seamănă omul acea va secera. Dacă eu îmi hrănesc ochii cu deznădejde, violență, vrăjitorie, nu am ce altceva să culeg decât rodul acestor lucruri. Iov spunea ”Făcusem un legământ cu ochii mei şi nu mi-aş fi oprit privirile asupra unei fecioare.” (Iov 31:1).
Dar dacă eu pun în fața ochilor mei lucrurile lui Dumnezeu, voi culege rodul. Psalmul 16:8 spune ”Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei: când este El la dreapta mea, nu mă clatin.”
Dacă visul meu este după voia Dumnului și nu sunt dispus să renunț atunci trebuie să pun în fața ochilor mei țelul meu și să mă încred cu toată inima mea în Cel care poate să împlinească visul meu.

Bat Melech
Cristina

No comments:

Post a Comment