CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Thursday, July 9, 2009

Chazal vorbeşte despre diferenţa dintre Noe, Avraam şi Moise.
Noe a construit corabia aşa cum i-a poruncit Hashem, dar nu a mijlocit niciodată pentru oamenii din jurul lui, măcar că a avut la dispoziţie zeci de ani. El s-a salvat pe sine şi familia sa. (Gen 6)


Avraam a auzit de planul lui Hashem de a distruge Sodoma şi Gomora şi fără ca Hashem să îi ceară, Avraam s-a rugat pentru oamenii neprihăniţi să fie salvaţi. În meritul lui Lot a fost scăpat. (Gen 18:16-33)


Israel păcătuise împotriva lui Hashem, iar Adonai a vrut să-i distrugă, când Moise mijloceşte şi cere tot poporul, pe cei neprihăniţi şi pe cei păcătoşi deopotrivă. (Exod 32:32)


Sunt oameni care sunt interesaţi la fel ca Noe, să asculte de ceea ce le-a spus Adonai, să respecte porunca dar fără să le pese de ceilalţi. Aceştia gândesc că este destul dacă scapă ei şi familia lor. Nu este greşit, dar răsplata lor se limitează la faptul că sunt scăpaţi.


Sunt alţii la fel ca Avraam, care nu doar că împlinesc porunca lui Hashem, dar sunt interesaţi şi de ceilalţi care au aceleaşi principii ca şi ei. Este foarte bine deoarece trebuie să facem bine mai ales fraţilor în credinţă. (Galateni 6:10)


Din ultima categorie fac parte un număr mic de oameni, care la fel ca şi Moise sunt interesaţi de soarta tuturor oamenilor. Aceştia înţeleg că Adonai nu doreşte ca vreunul să piară ci toţi să vină la mântuire (2 Petru 3:9) şi sunt preocupaţi de aceleaşi lucruri ca şi Adonai.

Yeshua a venit pentru cei păcătoşi, nu pentru cei neprihăniţi, pentru că cei bolnavi au trebuinţă de doctor, nu cei sănătoşi. (Matei 9:12)


Nu sunt eu în măsură să spun din ce categorie ar trebui să facă alţii parte, dar eu vreau să ajung să-mi pese de ceea ce îi pasă Lui. Ajută-mă Adonai...


Bat Melech
Cristina

No comments:

Post a Comment