CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Wednesday, February 10, 2010

Când va năvăli vrăjmaşul ...

Adevărul s-a făcut nevăzut, şi cel ce se depărtează de rău este jefuit. Domnul vede, cu privirea mânioasă, că nu mai este nici o neprihănire. El vede că nu este nici un om, şi Se miră că nimeni nu mijloceşte. Atunci braţul Lui Îi vine în ajutor, şi neprihănirea Lui Îl sprijineşte. Se îmbracă cu neprihănire ca şi cu o platoşă, Îşi pune pe cap coiful mântuirii; ia răzbunarea ca o haină, şi Se acoperă cu gelozia ca şi cu o manta. El va răsplăti fiecăruia după faptele lui, va da potrivnicilor Săi mânia, va întoarce la fel vrăjmaşilor săi, şi va da ostroavelor plata cuvenită! Atunci se vor teme de Numele Domnului cei de la apus, şi de slava Lui cei de la răsăritul soarelui; când va năvăli vrăjmaşul ca un râu, Duhul Domnului îl va pune pe fugă. „Da, va veni un Răscumpărător pentru Sion, pentru cei ai lui Iacov, care se vor întoarce de la păcatele lor, zice Domnul. - Yeshayahu/ Isaia 59:15-20


Trăim vremuri cu adevărat apocaliptice, vremuri când Adevărul este nevăzut şi minciuna îi ia locul. Până şi credincioşilor le vine mai uşor să creadă minciunile lui satan decât promisiunile lui Adonai. Valorile morale sunt atât de distornionate încât cel care se depărtează de rău în loc să fie binecuvântat este jefuit. Iar Adonai priveşte cum nu mai este nici o urmă de neprihănire pentru că nu mai e convenabil pentru nimeni să urmeze Adevărul şi nu te ajută la nimic să te depărtezi de rău dacă tot eşti jefuit, după modelul "nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită".
Dacă priveşti la rece lucrurile, luându-te doar după dovezile palpabile, situaţia este de-a dreptul disperată. Ajungi să strigi neputincios ca şi Asaf "Degeaba dar mi-am curăţit eu inima, şi mi-am spălat mâinile în nevinovăţie: căci în fiecare zi sunt lovit, şi în toate dimineţile sunt pedepsit." (Tehillim/ Psalmi 73:13-14)
Însă în astfel de vremuri nu e momentul să dramatizezi aiurea, nici să te porţi de parcă ai fi hăituit de satan. În astfel de vremuri nu e momentul să plângi, nici să îţi pui întrebări aparent esenţiale "unde eşti Adonai?" În astfel de vremuri nu e cazul să fugi, nici să stai în tăcere ca şi armata Israelului în faţa lui Goliat care îi batjocorea. Nu! În astfel de vremuri te ridici şi dacă simţi că va fi ultimul lucru pe care ai să-l faci vreodată. Astfel de vremuri au fost lăsate ca să te provoace să stai neclintit. Când vezi furtuna că se ridică împotriva ta, strigă la Domnul furtunii "Adonai, dacă eşti Tu, strigă-mă să vin la Tine!" Fă din furtună o ocazie bună de a umbla pe ape, nu încă o experienţă pe care o trăieşti tremurând în corabie. Dacă tot ce vezi te descurajează, atunci închide ochii, că doar umblăm prin credinţă, nu prin vedere. Momentele disperate nu sunt ca să-ţi aducă disperare, ci să te facă să mijloceşti.
Noi suntem chemaţi să fim ca şi Adonai. Ce a făcut Adonai când a văzut că situaţia este disperată? A îmbrăcat armura şi S-a pregătit de luptă. Noi am primit o armură sfântă (Efeseni 6:14:17) şi atunci trebuie să lăsăm braţul lui Adonai să ne vină în ajutor. Să nu încercăm să ne facem singuri dreptate deoarece este scris că "El va răsplăti fiecăruia după faptele lui".
Satan va veni să fure, să junghie şi să prăpădească (Ioan 10:10) dar va avea o "surpriză". Când va năvăli vrăjmaşul, ca un râu Ruach Adonai îl va pune pe fugă.
(Sunt conştientă că am pus virgula altfel decât textul tradus dar în scrierile sfinte nu există virgule, iar virgula pusă de traducătorii Scripturilor indică faptul că vrăjmaşul va năvăli ca un râu. Tocmai din cauză că nu sunt virgule în textul original şi pentru că sunt multe versete care asemănă Duhul lui Adonai cu un râu, eu cred că şi în acest text râul este cu referinţă la Ruach HaKodesh.)
După cum este scris în Tehillim 44:6-7 "Căci nu în arcul meu mă încred, nu sabia mea mă va scăpa; ci Tu ne izbăveşti de vrăjmaşii noştri, şi dai de ruşine pe cei ce ne urăsc." Nu eu, nu puterea mea - Duhul lui Adonai. El mă scapă.

„Da, va veni un Răscumpărător pentru Sion, pentru cei ai lui Iacov, care se vor întoarce de la păcatele lor, zice Domnul. „Şi iată legământul Meu, cu ei, zice Domnul: „Duhul Meu, care Se odihneşte peste tine, şi cuvintele Mele, pe care le-am pus în gura ta, nu se vor mai depărta din gura ta, nici din gura copiilor tăi, nici din gura copiilor copiilor tăi, de acum şi până-n veac, zice Domnul.”
Vino Yeshua!

Bat Melech בת מלך
Cristina

1 comment:

  1. "De aceea, luati toata armatura lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea, SI SA RAMANETI IN PICIOAR,E DUPA CE VETI FI BIRUIT TOTUL" (Efeseni:6:13)
    "Unii se bizuiesc pe carale lor, altii pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului Dumnezeului nostru. Ei se indoaie si cad; dar noi ne ridicam si ramanem in picioare." (Psalm 20:7-8)

    Cand a cerut Moise sa vada slava Lui, Domnul a ales sa-si cheme Numele. Putea sa faca orice sa-si arate slava, dar El a ales sa-si cheme Numele, ba inca L-a mai si numit "toata frumusetea Lui (Exod 33:19):
    "Si Domnul a trecut pe dinaintea lui (Moise), si a strigat: Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de indurare si milostiv, incet la manie, plin de bunatate si credinciosie, care isi tine dragostea pana in mii de neamuri de oameni, iarta faradelegea, razvratirea si pacatul, dar nu socoteste pe cel vinovat drept nevinovat si pedepseste faradelegea parintilor in copiii copiilor lor pana la al treilea si al patrulea neam" (Exod 34:6-7)
    Acesta e Numele in care ne incredem, din cauza Lui o sa stam in picioare daca macar ne "obosim" sa ne ridicam cand ne e greu.

    Merci mult pentru articol. M-am simtit ca un soldat inainte de lupta care a auzit ceva ce i-a ridicat capul sus.

    Emma

    ReplyDelete