CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Thursday, February 18, 2010

Judecata stă să înceapă de la casa lui Dumnezeu

Citeam despre Ezechiel şi despre felul în care Adonai îi arăta urâciunile casei lui Israel (cap 8), despre felul în care ei îi stârneau gelozia cu idolul geloziei (vers.3), felul în care înălţau tămâie în ascuns dumnezeilor străini, felul în care femeile îl plângeau pe Tamuz şi felul în care se închinau înaintea soarelui fără să creadă pentru o secundă că fac ceva greşit.
M-am gândit cum ar fi dacă Adonai i-ar arăta unui om urâciunile credincioşilor şi i-ar cere să vorbească împotriva lor? Oare ar fi mai bine primit decât a fost Ezechiel? Dacă Adonai i-ar arăta acestui om spurcăciunile din casele credincioşilor, statuete cu cine ştie ce târâtoare şi picturi demonice, dacă i-ar arăta credincioşi cu horoscopul în mână, credincioşi procupaţi de bani şi de mită, credincioşi dependenţi de telenovele, credincioşi care îl plâng pe Ceauşescu "oh, mai bine ne era atunci!", credincioşi implicaţi în yoga şi credincioşi care nu au nici o problemă să folosească aromatherapy, care se foloseşte de simţul olfactiv ca să inducă o stare de "relax", când pacea noastră ar trebui să vină din Yeshua!
"Dar astea sunt lucruri nevinovate" se trezesc să strige vreo 10 "liberi de orice lege", dar asta nu schimbă cu nimic faptul că sunt practici de-a dreptul oculte. Ar trebui să fie mai indulgent Adonai că doar "suntem sub har?" Nicidecum! Adonai a urât ocultismul în vremea lui Ezechiel şi îl urăşte şi azi. Adonai nu poate să nu pedepsească practicile oculte, dacă nu le-ar pedepsi ar însemna că le încuvinţează. Unii doar pentru că nu au fost pedepsiţi încă au impresia că aceste lucruri sunt îngăduite.
Ce a făcut Adonai celor ce săvârşeau astfel de lucruri? A trimis 6 oameni cu unelte de nimicire în mână, oameni care să îi ucidă pe cei ce făceau astfel de urâciuni, pe bătrâni, pe femei şi pe copii (cap 9: 6). Mila lui Adonai nu întrece dreptatea Lui, aşa cum El este perfect milostiv, El este de asemenea perfect drept.
Tocmai pentru că este milostiv, Adonai a trimis un al 7-lea om care să însemneze frunţile tuturor celor care nu tolerau astfel de lucruri, care sufereau din pricina fraţilor lor prinşi în ocultism.

Domnul i-a zis: „Treci prin mijlocul cetăţii, prin mijlocul Ierusalimului, şi fă un semn pe fruntea oamenilor, care suspină şi gem din pricina tuturor urâciunilor, care se săvârşesc acolo. - cap 9:4

Iar celorlalţi le-a zis, în auzul meu: „Treceţi după el în cetate, şi loviţi; ochiul vostru să fie fără milă, şi să nu vă înduraţi! Ucideţi, şi nimiciţi pe bătrâni, pe tineri, pe fecioare, pe copii şi pe femei; dar să nu vă atingeţi de nici unul din cei ce au semnul pe frunte! cap 9:5-6

Cei însemnaţi pe frunte erau văzuţi. Sigur erau ridiculizaţi, acuzaţi de fanatism, de intoleranţă, de legalism, totuşi asta nu schimbă cu nimic faptul că Adonai i-a însemnat pentru că îşi găsea plăcerea în ei.
Dacă trebuie să te critice cineva că "tu în veci trebuie să fii mai încuiat", că tu nu trăieşti în har, că nu dai har acestora care fac astfel de lucruri, poate te acuză chiar că nu ai dragoste, doar pentru că nu eşti de acord cu practicile lor păgâne, stai liniştit.

Să nu te iei după mulţime ca să faci rău; şi la judecată să nu mărturiseşti trecând de partea celor mulţi, ca să abaţi dreptatea. - Exodul 23:2

Gândeşte-te înainte să încuvinţezi o practică dubioasă. Lasă să te critice ei cât vor, tu du-te după Cel care te-a chemat şi fii ca şi Cel care te-a chemat!

Cei 6 au fost instruiţi să înceapă să lovească din Locaşul Cel Sfânt. "Începeţi însă cu Locaşul Meu cel sfânt!” Ei au început cu bătrânii, care erau înaintea Templului." - vers. 6

Căci suntem în clipa când judecata stă să înceapă de la casa lui Dumnezeu. Şi dacă începe cu noi, care va fi sfârşitul celor ce nu ascultă de Evanghelia lui Dumnezeu? - 1 Petru 4:17

Bat Melech בת מלך
Cristina

No comments:

Post a Comment