CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Friday, July 9, 2010

Ieși din Mitzrayim!

Când Israel era în Mitzrayim (Egipt), Adonai le-a poruncit să ia fiecare familie un miel fără cusur pe care să-l junghie. Cu sângele mielului trebuiau să ungă
stâlpii ușii și pragul de sus iar carnea mielului trebuiau să o mănânce, fără să lase nimic.
Adonai a poruncit ca să se facă pomenirea acestui lucru ca și o lege veșnică (Shemot/ Exod 12:14), cu o singură diferență: fără a mai unge stâlpii și pragul ușilor cu sânge. Sângele mielului a fost un semn o singură dată. Evreii nu mai trebuiau să ungă stâlpii și pragul la fiecare Pesach (Paște), ci doar să mănânce carnea mielului.
Știm că aceasta era doar o imgine a ceea ce urma să se întâmple cu Mielul fără cusur al lui Elohim. Când cineva se găsește în Mitzrayim (Egipt) și este rob al păcatului poate să iasă de acolo doar acoperit în Sângele Sfânt al lui Mashiach. Această acoperire se face o singură dată pentru că ieși din Mitzrayim o singură dată. Dacă te întorci în Mitzrayim este ca și cum L-ai răstigni pe Yeshua a doua oară (Evrei 6:6) și acest lucru nu se mai poate face. A fost prea mult ca Adonai să-Și privească Fiul Lui Cel Sfânt ucis de păcătoși nu are cum să mai treacă prin așa ceva încă odată. Yeshua a fost înălțat pentru Jertfa Lui mai presus de orice și nu mai are cum să Se coboare de pe tron să mai pătimească de fiecare dată când ție ți-e dor de castraveții din Mitzrayim (Bamidbar/ Numeri 11:5). Dacă ai ieșit din Mitzaryim nu mai ai voie să te întorci înapoi. Dacă evreii care au ieșit din țara robiei se întorceau acolo, nu mai puteau fi scoși afară deoarece ar fi presuspus ca Adonai să mai aducă odată toate urgiile peste Mitzrayim, iarăși să fie sacrificat un miel, iarăși să își ungă stâlpii și pragul ușilor și iarăși să se întâmple tot procesul de eliberare, ceea ce nu mai era posibil. Dacă acest lucru nu se putea face cu sângele unui animal, cu atât mai puțin nu se poate face cu Sângele lui Yeshua. Odată ce ai hotărât că vrei să nu mai fi rob și ai luat Sângele Mielului ca să te acopere de urgia lui Adonai, atunci trebuie să pleci din Mitzrayim și să nu te mai întorci niciodată. Sângele Mielului a trebuit vărsat o singură dată și nu mai e nevoie să fie răstignit de fiecare dată când cineva alege să meargă înapoi în țara robiei.
După ce au fost scăpați prin sângele mielului, evreii au trebuit să mănânce carnea mielului ca să prindă putere să poată să iasă din Mitzrayim și să umble liberi. Nu fost destul să fie acoperiți de sânge, acesta era doar biletul de ieșire din captivitate, dar fiecare a trebuit să iasă din locul unde era și să umble pe calea pe care le-o arăta Adonai până în Eretz HaKodesh (Pămâtul Sfânt). Dacă un evreu alesese să își ungă stâlpii cu sânge dar nu ar fi ieșit din Mitzrayim, la ce l-ar fi ajutat că a fost acoperit cu sânge? La fel și noi, dacă am fost acoperiți de Sângele lui Yeshua, atunci trebuie să fim gata să ieșim din Mitzrayim, nu doar să stăm să mulțumim pentru Jertfa care a avut loc. La ce îți folosește că ai fost acoperit de Sânge dacă tu ai rămas în Mitzrayim? La absolut nimic. Dacă ai fost acoperit cu Sângele Mielului acum trebuie să fii gata să ieși din păcat să pleci cât mai departe posibil de păcat și să nu te mai întorci niciodată, trebuie să mergi pe calea pe care ți-o arată Adonai. Evreii nu știau cum să ajungă în Eretz Israel, dar Adonai le-a călăuzit drumul ziua sub forma unui nor și noaptea sub forma unui stâlp de foc.
Nici noi nu știm cum să ajungem în țara sfântă, dar știm Calea și dacă rămânem pe ea nu avem altundeva unde să ajungem decât la Adonai.
Calea asta nu e neapărat ușoară și avem nevoie să ne hrănim cu Mielul lui Adonai ca să nu cădem de oboseală și dacă se întâmplă să cădem El are milă și ne ridică, pentru că El prețuiește umblarea noastră. Cheia este să nu ne mai întoarcem în Mitzrayim.

Bat Melech בת מלך
Cristina

6 comments:

  1. Cristina, Shalom!!!
    Iti doresc din inima inca un sabat luminos. Sunt convins ca sabatele tale sunt luminoase, pentru ca stiu, ne-ai spus-o chiar tu, ca stii si ce inseamna intunericul caderii. Deci stii sa-ti pretuiesti umblarea ta de acum. Faptul ca vrei sa ne inveti si pe noi adauga o lumina drumului tau.
    Shalom!!!

    ReplyDelete
  2. Stii meloadia "M-am hotarat sa-l urmez pe Isus"? Asa de bine merge cu articolul tau ;)

    ReplyDelete
  3. Acum că zici tu, da ai dreptate, merge bine :) Laila tov (Noapte bună) yafah shel Elohim !

    ReplyDelete
  4. Pentru mine "a fi in Mitzrayim" inseamna a perpetua in starea de pacat . Poti sa fii chiar in "capitala Mitzrayim-ului" atunci cind savirsesti pacate grele . Toti trecem pe acolo , unii mai des , altii mai rar , unii nici macar nu ne mai amintim cind am fost , altii nu recunoastem .... .Mai grav insa mi sa pare sa fii in Mitzrayim si sa nu constientizezi asta ; sau sa amini iesirea , pe motiv ca mai este vreme , ca n-ai gresit chiar atit de tare ... .
    Deoarece Adonai este drept , El nu poate tolera pacatele si ne spune asta prin gura lui Yeshayahu :
    "...nelegiuirile voastre au pus despartire intre voi si Dumnezeul vostru si pacatele voastre L-au facut sa-Si ascunda fata ca sa nu va auda". ( Yeshayahu 59:2) .
    Cind Adam a pacatuit , Adonai nu l-a intrebat :"Adame , ce ai facut?" , nu pentru ca n-ar fi stiut gresala lui , ci l-a intrebat :" Adame , unde esti?"(Bereshit 3:9) , macar si pentru ca stia ca Adam era deja in Mitzrayim si ca acest loc despartea creatia de Creator .
    Atita vreme cit pacatul meu ramine , Adonai trebuie sa stea deoparte . Pentru ca Adonai sa vina , pacatul trebuie sa plece .In intregul univers exista doar un singur lucru care-mi poate inlatura pacatele : Singele pretios a lui Yeshua . Nici multe rugaciuni , nici multe lacrimi , nici un ritual , nici un canon , nici o promisiune de a face mai bine , nici un simtamint de vinovatie , nici starea de cainta , nici o perioada de asteptare - toate bune si necesare de-altfel - nu , nimic altceva decit Singele pretios a lui Yeshua , deoarece "fara varsare de singe nu exista iertare".( Evrei 9:22).
    Dupa moartea lui Yosef , fiii lui Israel au trait sub yetziat Mitzraym generatii de-a rindul ; poate unii dintre ei au imprumutat obiceiuri pagine devenind la fel de pacatosi ca si egiptenii , dar cind Adonai Si-a trimis ingerul sa omoare pe toti intii-nascuti din Mitzrayim , El nu le-a cerut sa se roage , sa tina vreun canon sau sa promita ca vor fi mai buni , nici nu le-a zis :"Cind voi vedea purtarea voastra buna voi trece pe linga voi" . Adonai le-a zis :"Cind voi vedea singele voi trece pe linga voi".(Shemot 12:13). Adonai nu S-a uitat ce fel de oameni erau in casa - oricum la cunostea la fiecare inima si faptele si nu pentru acestea i-a salvat - ci cind vedea singele , pentru acest singe , El pur si simplu trecea pe alaturi . In noaptea de Pesah , fiii lui Israel erau inauntrul casei si nu puteau vedea singele mielului care era in afara ei , dar cu toate acestea aveau pace si incredere ca Adonai pentru acest singe le salva viata .
    Va urma...

    ReplyDelete
  5. Acest miel pascal este imaginea lui Mashiah , Mielul lui Adonai .Atunci cind Ioan Botezatorul L-a vazut pentru prima data pe Yeshua a zis :"Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii!"( Yochanan 1:29) . Yeshua este Mielul lui Adonai , prin a carui Singe Sfint toate pacatele mele au fost iertate inaintea Lui .
    O data pe an , Kohen HaGadol intra singur in Kodesh HaKodashim din Miskan , ulterior din Beit HaMikdash , pentru a stropi singele animalelor aduse ca jertfa pentru pacatele lui si ale poporului , in fata si deasupra capacului Aron HaBrit .(Vaikra 16:11-17). Nimanui nu-i era ingaduit sa priveasca . Acest ritual este o umbra a Jertfei Sfinte a lui Yeshua care , dupa Inviere , a intrat in cortul ceresc si a stropit propriul Singe Sfint inaintea lui Adonai ca ispasire pentru pacatele mele .(Evrei 9:12). Astazi nici eu , nici tu , nu putem privi in cer sa vedem acest Singe . Totusi el este acolo si vorbeste pentru mine inaintea lui Adonai (Evrei 12:24) .Chiar daca nu-L pot vedea , pot crede in eficacitatea si disponibilitatea vesnica a Singeleui Sfint .
    Chiar daca "El este credincios si drept sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nedreptate" - 1Yochanan 1:9 - pina cind am de gind sa mai ramin in Mitzrayim?! Iesi de-acolo , suflete al meu , pina cind ai granita deschisa si biletul de calatorie-n in miini!!
    Maria de JESUS

    ReplyDelete