CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Monday, July 19, 2010

După slava lui Israel m-a trimis...

Căci aşa vorbeşte Domnul oştirilor: „După slavă m-a trimis El la neamurile care v-au jefuit; căci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui. - Zekaryahu / Zaharia 2:8

Azi mi-am făcut curățenie printre miile de foi pe care le-am scris de când eram copil și cu strângere de inimă a trebuit să arunc multe din ele. Ascunsă printre foi mai vechi era una pe care scrisesem versetul acesta care e unul din comorile mele, un fel de diamant în inima mea pe care nu-l afișez oricui.
Rashi, unul din cei mai mari comentatori ai Scripturilor, spune referitor la acest verset următorul lucru, pe care eu l-am înțeles înainte de a știi că el l-a spus și care a fost ca o confirmare în inima mea: - ”După slavă m-a trimis El” - înseamnă după slava lui Israel am fost trimis. Israel este slava lui HaShem și acea slavă El o vrea înapoi de la goyim (neevrei).” Cu alte cuvinte Israel a fost risipit printre neamuri nu de bună voie, dar neamurile în loc să înțeleagă binecuvântarea care venea prin ei, s-au atins de ei și i-au jefuit în toate felurile posibile, s-au atins de crezul lor, s-au atins de identitatea lor, s-au atins de înțelegerea lor și de dreptul lor de întâi născuți. Le-au luat nu doar lucruri fizice, dar i-au forțat prin persecuție și printr-o Evanghelie care condamna evreitatea cuiva și îndemna la asimilare, să lase ceea ce Adonai le-a încredințat lor și care este recunoscut de Pavel în Romani 3:2 ”Oricum, sunt mari. Şi mai întâi de toate, prin faptul că lor le-au fost încredinţate cuvintele lui Dumnezeu.”
Israel este lumina ochilor lui HaShem. Acolo nu se folosește un termen de comparație că Israel ar fi ca și lumina ochilor lui HaShem ci este un fapt, EI SUNT. Dacă cineva se atinge de ei, ori în sens rău, ori în sens bun, se atinge de ochii lui Kadosh Baruch Hu (Cel Sfânt Binecuvântat să fie El).
Faptul că Israel a fost împrăștiat printre goyim pe de-o parte este o consecință a faptelor lor pentru care Adonai i-a pedepsit, dar pe de altă parte este spre binecuvântarea neamurilor. Adonai a vrut să privească spre neamuri, dar din cauza faptului că evreii erau toți în același loc nu putea, deoarece privirea lui Adonai era unde erau ei. Da, Adonai este Atotputernic și Omniprezent cunoaște toate lucrurile, și nu mă refer că nu vedea neamurile, dar e una să vezi pentru că n-ai ce face și e alta să alegi să privești și unde altundeva ar fi putut privi Adonai decât la cei care erau lumina ochilor Lui, la cei pe care i-a însemnat cu numele pe palmele Lui și a căror ziduri erau totdeauna înaintea ochilor Lui (Isaia 49:16). I-a împrăștiat printre goyim de dragul la goyim, pentru că voia ca și ei să fie parte la alegerea făcută. Dar ce au înțeles goyim din asta? I-au disprețuit, i-au ocărât, le-au distrus moștenirea, le-au condamnat credința și toți și-au dat cu părerea cu privire la ce soartă ar merita. Așa cum evreii erau responsabili cu ceea ce le-a fost încredințat, adică Scripturile, ca să fie lumina neamurilor așa cum sunt lumina ochilor lui Adonai, la fel neamurilor le-au fost încredințați evreii. Adonai i-a lăsat în mijlocul neamurilor să fie primiți cum l-ar fi primit pe El, dar neamurile au eșuat mizerabil în aceast lucru. Până și credincioșii au ajuns să se uite la ei cu invidie sau gelozie, să-i disprețuiască, să declare că Israel a fost înlocuit cu un popor spiritual și că soarta evreilor e doar pierzarea... dar așa cum Yeshua a venit mai întâi într-un fel care i-a orbit, va veni o a doua oară și atunci nu va mai veni ascuns, ci ei Îl vor vedea și-L vor recunoaște. Când va veni Yeshua va veni după slava lui Israel care a fost furată de goyim mințindu-i că Adonai i-ar fi uitat. Yeshua va veni la fel ca și prima dată: LA AI SĂI, dar de data asta la ei va rămâne și toți vor recunoaște că Israel are un Dumnezeu!

Bat Melech בת מלך
Cristina

4 comments:

  1. Da El Mantuitorul nostru drag va veni si orice ochi il va vedea.Sunt fericita ca fac parte din semintia Lui sfanta si binecuvantata.
    O zi cu mare bucurie si pace in Isus iti doresc.

    ReplyDelete
  2. In acest pasuk apar trei "personaje" : Adonai , evreii si neamurile . Cind Adonai priveste la evrei , se uita la ei in mod nemijlocit , nu are nevoie de nici o masura de protectie a vederii , deoarece ei sint chiar "lumina ochilor Lui" . Daca vrea cineva sa-L "orbeasca" poate face acest lucru urind , batjocorind si distrugind moral si fizic poporul evreu . In schimb atunci cind Adonai alege sa se uite la neamuri , face acest lucru privindu-i printr-o "lentila" al carui numar de dioptrii este reglat in permanenta de Yeshua . Aceasta "lentila" se numeste Israel . Macar ca Adonai nu sufera de vreo tulburare de refractie a luminii si nu necesita ochelari de vedere , a ales sa faca acest lucru pentru binele nostru , pentru ca mintuirea sa ajunga si la noi , altfel L-ar "orbi" antisemitismul multora dintre neamuri , ura fara motiv fata de mostenirea Sa . Ce Dumnezeu umilit! ... A ales Sa-si "protejeze" vederea ca sa nu ne distruga.
    Ce vede El prin aceasta "lentila"? Pai , de cele mai multe ori , tot pe ei! Cum asa? ar putea sa spuna unii mai revoltati . Uite-asa , pentru ca lumea crestina poarta numele unui evreu : Yeshua . Lagarul comunist este numit evreeste : Marx . Universul ca un tot poarta semnatura unui alt evreu : Einstein . Peste 60% din laureatii Premiului Nobel sint evrei . Evreii sint activi in viata economica si politica din S.U.A. si detin posturi guvernamentale in multe tari din Occident .
    Astazi sint putine tari fara evrei . Oriunde s-ar afla , evreul este evreu ; el nu este un rus/american evreu , ci un evreu rus/american . Evreii ramin evrei , deoarece forta care-i concentreza este Insusi Adonai , puterea Lui ii mina ca sa se poata implini Cuvintul Lui .

    ReplyDelete
  3. Evreii sint unici ca o marturie a exactitatii relatarilor biblice . Dispersarea lor printre neamuri este unica , dar tot atit de unica este si dezvoltarea lor . Desi evreii reprezinta doar aproximativ 0,5% din populatia lumii , totusi cit de disproportionata este suferinta lor , dar in acelasi timp si izbavirea! Sint unici pentru faptul ca intreaga lor istorie a fost prezisa . Sint un popor care n-a putut fi distrus , in ciuda suferintelor indurate .
    Faraonii egipteni , regii asirieni , imparatii romani , cruciatii , initiatorii Inchizitiei , nazistii , coalitia araba au folosit impotriva lor expulzarea , exilul , robia , confiscarea averilor pina dincolo de moarte , chinuri fizice groaznice , masacrul ,atentatele cu bomba , care toate ar fi zdrobit inima oricarui alt popor , dar evreii ramin .
    Crezi ca aceasta "lentila" va fi vreodata sparta? Da , e-adevarat ca a fost stirbita de multe ori in decursul timpului , pina si astazi este compusa din mai multe bucati , dar Adonai - prin venirea lui Yeshua HaMelech - va cere de la neamuri toata stralucirea pe care a avut-o atunci cind i-a ales! Nimeni n-ar trebui sa puna la indoiala Cuvintul etern si neschimbator al lui Adonai!
    "Vor lupta impotriva ta , dar nu te vor birui pentru ca Eu sint cu tine , ca sa te scap si sa te izbavesc, zice Domnul . ( Yirmiyahu 15:20).
    Fie ca Singele lui Yeshua , singurul prin care vine salvarea , sa deblocheze fiecare minte de orice principiu deviat de la voia lui Adonai si de la planul Sau divin cu privire la Israel!
    Fie ca Israel sa fie lumina , binecuvintarea si bucuria tuturor neamurilor!

    Maria de Jesus .

    ReplyDelete