CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Friday, July 23, 2010

O mare de sticlă

Şi am văzut ca o mare de sticlă amestecată cu foc; şi pe marea de sticlă, cu alăutele lui Dumnezeu în mână, stăteau biruitorii fiarei, ai icoanei ei, şi ai numărului numelui ei. - HaHitgalut/ Apocalipsa 15:2

De câteva zile tot am în minte cuvântul ”mare”, în sensul de apă. M-am tot gândit la Kefa care s-a ridicat din barcă atunci când L-a recunoscut pe Yeshua și a început să meargă, dar este scris că vântul sufla cu putere și Kefa s-a temut de valuri așa că a început să se scufunde. Yeshua i-a spus că motivul scufundării lui a fost puțina lui credință. (Matei 14:29-32) În HaHitgalut însă este scris că atunci când cei care au stat împotriva fiarei și o vor birui, vor sta pe o mare de sticlă cu alăute în mână. Yochanan nu a știut cum să explice că ar exista o mare fără nici un val, fără nici o tulburare oricât de mică, așa că a numit-o ”o mare de sticlă” pentru că nimic nu mai făcea marea să se miște, nici un vânt, nici o atingere. Nimic. Biruitorii lui Yeshua nu vor sta doar pe mare ca și vreo realizare supranaturală, dar vor fi în stare să cânte cu alăutele lui Adonai în mână în timp ce stau pe mare.
Acum e adevărat că umblăm pe ape neliniștite și de multe ori când vedem vântul că bate cu putere la fel ca și Kefa, ne scufundăm și doar harul lui Yeshua ne mai ridică, dar va veni o zi când dacă ne vom împotrivi celui rău, vom birui și marea nu va mai fi din ape ci din foc și va sta liniștită sub picioarele noastre așa încât va părea de sticlă. Ce mântuire ne-a dat Adonai! Ce putere! Ce dragoste... El să ne ajute să rămânem tari în credință și să fim gata să ne împotrivim răului până când marea învolburată se va transforma într-o mare de sticlă și atunci nu ne vom mai teme de nimic niciodată ci doar vom da slavă lui Adonai.

Bat Melech בת מלך
Cristina

4 comments:

  1. Cristina Shalom!
    E plina cartea HaHitgalut=Apocalipsa de simboluri; iata! unul dintre ele ni-l dezvalui tu aici: marea linistii noastre-o mare de sticla, pe care ne putem "exila" din mijlocul furtunilor vietii. Comparatia mi se pare sublima: credinta ne poate transforma urganele vietii intr-o linistita mare, ca de sticla, o mare a celor biruitori.
    Sabat plin de lumini iti doresc!

    ReplyDelete
  2. Apa si foc ... hmmm ... .
    Ce putere le poate-ngemana ca sa nu se anuleze reciproc? Cine le poate tine-mpreuna astfel apa sa ramina apa si focul foc?
    Ce fel de apa poate sta impreuna cu focul?
    Ce fel de foc poate sta impreuna cu apa?
    In acest pasuk Yochanan nu spune ca a vazut impreuna apa si foc ca si elemente ale naturii , ci ceea ce a vazut a comparat cu un amestec de apa si foc . Imaginea reprezinta de fapt tabloul/scena de triumf al celor care vor rabda pina la sfirsit si vor iesi biruitori in numele lui Yeshua .
    Ce poate insemna marea de sticla/cristal?
    In viziunea lui Yochanan , nu cred ca ea reprezinta o intindere de ape ca descriere geografica , nici macar zbuciumul vietii pamintesti in care ma afund cu putina-mi credinta daca privesc mortis numai la ideile mele putine si fixe si nu la Yeshua ca Ben HaAvi.
    In HaHitgalut 22:1 ni se spune despre o altfel de apa , cu alte calitati decit cele fizice : " ...apa vietii , limpede cum e cristalul , si care izvoraste din tronul lui Dumnezeu si al Mielului" . De aceea cred ca lui Yochanan i s-a dat harul de-a experimenta linistea odihnei vesnice celei promise si starea de curatenie care ajunge la nivel de puritate atunci cind prin cei mintuiti curge Apa Vietii , incremenita sub privirea Lui ; in aceasta stare te contopesti cu El ; imi sint sarace cuvintele , nu pot descrie , nici Yochanan n-a putut , de aceea a numit-o doar ca o "mare de sticla" .
    Ce poate insemna focul?
    Focul ca si simbolistica este intotdeauna legat de prezenta lui Adonai . In foc ce nu consuma rugul I s-a aratat lui Moshe , in stilp de foc Si-a condus poporul noaptea prin pustiu , in foc S-a pogorit pe Har Sinai sa dea Torah , foc divin cobora din cer si mistuia jertfele , in limbi de foc S-a revarsat peste apostoli in ziua de Shavuot . De aceea cred ca acest foc nu are nici o legatura cu procesul fizico-chimic in sine , ci reprezinta revarsarea lui Ruach HaKodesh si reflectarea Slavei lui Adonai asupra celor aflati in starea de mintuire .
    In Iezechiel 1:28 se spune despre profet ca a cazut "cu fata la pamint" atunci cind a vazut "chipul Slavei Domnului" .Dar cind in Apa Vietii , "limpede cum e cristalul" , se ogindeste Slava lui Adonai dindu-i o nuanta de foc , atunci odihna ta in El nu poate fi decit una "in picioare" , cintind - cu arcusul lui Ruach HaKodesh - laude Celui ce este mai presus de toate!

    Maria de Jesus .

    ReplyDelete
  3. Shalom uvraha, draga Cristina!
    Ani ohev harbe hablog shelach:) Chestia e ca iubesc tot ce tine de Israel si visez sa ajung acolo. Achshav ani lomed Ivrit ve khoshev she bakaitz haze ani holech lepaam harishon leIsrael:) Imi scuzi ebraica imperfecta. I stand myself with Israel!

    ReplyDelete
  4. אני שמח שאתה אוהב את ישראל, השם יברך אותך, שלום!

    ReplyDelete