CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Sunday, May 30, 2010

Izbăveşte pe cei târâţi la moarte, şi scapă pe cei ce sunt aproape să fie junghiaţi




Izbăveşte pe cei târâţi la moarte, şi scapă pe cei ce sunt aproape să fie junghiaţi. – Mishlei/ Proverbe 24:11
Martin Niemöller a fost un Pastor protestant care vorbea public împotriva lui Adolf Hitler și atrocitățile pe care acesta le comitea împotriva evreilor și țiganilor, motiv pentru care a petrecut 7 ani în lagărele de concentrare naziste. Există un citat renumit al lui Niemöller, care spune: ”mai întâi au venit după socialiști, iar eu nu le-am luat apărarea deoarece nu eram un socialist. Apoi au venit după sindicaliști și eu nu le-am luat apărarea deoarece nu eram sindicalist. Apoi au venit după evrei, iar eu nu le-am luat apărarea pentru că nu eram evreu. La urmă au venit după mine, dar n-a mai rămas nimeni care să-mi ia apărarea.” El spunea aceste cuvinte în contextul în care Biserica, mai specific liderii, nu se implicau în nici un fel în ajutorarea celor persecutați. Deseori vorbea despre dezgustul său față de compatrioții lui care preferau să rămână tăcuți în timp ce milioane de oameni nevinovați erau târâți la moarte. Baruch HaShem (binecuvântat să fie Domnul) pentru cei care nu au tăcut!

Bat Melech בת מלך
Cristina

1 comment:

  1. Felicitari pentru articol, Cristina!

    http://avimelech24.wordpress.com/2010/04/09/holocaust/

    ReplyDelete