CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Thursday, May 28, 2009

Filipeni 2:3-7

Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi.
Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora.
Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus:
El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor.


Yeshua avea toate motivele să se considere superior oamenilor, doar era Dumnezeu, totuși El nu a considerat că a fi Dumnezeu este ceva de apucat, atunci eu, lut în care a suflat Dumnezeu viaţă, care mi-a dat onoarea să mă numesc copil al Lui, pot să mă mândresc cu ceva?
Nu am reuşit încă să-i privesc pe toţi mai presus de mine, măcar că nimic nu e bun în mine care să nu-mi fi fost dat de Adonai, dar îmi doresc să pot.
Dacă Fiul lui Dumnezeu nu a crezut că e un lucru de apucat să fie Fiul Dumnezeului celui Viu şi a venit pe pământ să se facă asemenea mie ca eu să pot fi asemenea Lui, atunci ce drept am eu vreodată să mă gândesc că aş fi mai presus de altcineva?

Am auzit odată spus în numele lui Baal Shem Tov că smerenia adevărată este să priveşti tot timpul pe alţii mai presus de tine, iar felul în care poţi face acest lucru e foarte simplu.
Dacă cineva cunoaşte mai puţin decât tine, poţi să te gândeşti că Adonai nu va cere la fel de mult de la acel om cât va cere de la tine care înţelegi mai mult. Dacă cineva este mai învățat decât tine, dorește-ți să ajungi la același nivel. Dacă un om este mai sărac decât tine, atunci gândeşte-te că la fel cum el este încercat cu sărăcie, tu eşti încercat cu bogăţie şi că el a fost lăsat sărac pentru ca tu să-l binecuvintezi şi binecuvântându-l pe el, Adonai te binecuvintează pe tine, deci omul sărac este motivul pentru care tu eşti bogat. Dacă cineva este mai bogat decât tine, înseamnă că Adonai l-a binecuvântat pentu că a dat mai mult decât tine.

Pentru că Yeshua a ascultat şi s-a smerit "De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult, şi I-a dat Numele, care este mai presus de orice nume pentru ca, în Numele lui Yeshua, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ, şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Yeshua HaMashiach este Domnul."
Dacă noi ne vom smeri, vom moşteni aceleaşi binecuvântări împreună cu Yeshua şi vom domni împreună cu El. Dar ca să domnesc trebuie mai întâi să mor faţă de mine, pentru că firea mea nu poate să stea lângă un Dumnezeu smerit.

Bat Melech

Cristina

No comments:

Post a Comment