CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Tuesday, September 7, 2010

Caută, bate și cere

Ca să poți afirma că Îl cunoști pe Adonai implică o căutare până când ai impresia că nu ți-e dat să găsești, implică a bate la ușa cerurilor până acolo că începi să te îndoiești că e cineva acasă și implică a cere până când îți epuizezi cuvintele, gemetele, gesturile, lacrimile și tot ce ești. Poți să spui că Îl cunoști pe Adonai doar după ce în urma căutării disperate ai găsit, când ai bătut la uși până ți-au rămas semne pe mâini, ți s-a deschis și când ai cerut până când te-ai sfârșit, ai primit înțelegerea că El Este.
Doar a crede în El nu presupune a-L cunoaște. Ca să fii mântuit e destul să crezi. Yeshua spunea că ”Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut” (Luca 19:10). El caută, El găsește și El mântuiește. E destul doar să crezi.
Mă gândeam la ce înseamnă să fii mântuit sau salvat și mi-a venit în minte unul care e gata să se înece, dar vede un vapor de unde i se aruncă un colac de salvare. Omul nu trebuie să caute colacul, e destul să-l accepte și să se prindă de el, apoi este scos din apă și pus la bordul vaporului. Acesta are acum statutul de SALVAT și poate să fie dus în siguranță până la destinație, rămânând doar unul salvat din ape. Doar faptul că e la bordul vasului nu înseamnă că îl și cunoaște pe căpitan sau că face parte din echipaj. Poate să meargă până la destinație și să nu știe nimic despre căpitan decât ceea ce aude de la marinari. Dar dacă vrea să-l cunoască pe căpitan trebuie să meargă și să-l caute. Când îl găsește trebuie să petreacă timp cu el ca să-l cunoască și atunci când ajunge să-l cunoască nu poate să nu fie inspirat să devină unul din membrii echipajului.
Nu mi-e destul să fiu mântuită. Nu mi-e destul să stau să mă uit la marinari cum lucrează pe vas. Nu mi-e destul să mă uit la apele din care am fost scoasă și să mă simt norocoasă că acum sunt pe vapor. Nu mi-e destul să-i aud pe marinari cum vorbesc despre Căpitan. Nu mi-e destul să citesc cărți scrise despre El, nu mi-e destul să aud predici despre El, nu mi-e destul să știu că ajung la destinație. Vreau să fac voia Căpitanului nu doar să implinesc regulile de la bordul navei, dar ca să fac voia Lui trebuie să-I cunosc inima, iar asta nu se poate decât dacă Îl caut ca și cum nimic altceva nu e vrednic de găsit decât El, bat la uși pentru El și-L cerșesc ca una care n-are nimic dacă nu-L are pe El.

Bat Melech בת מלך
Cristina כריסטינה

5 comments:

  1. Cristina draga,
    curioasa ca tine sunt si eu .... ;) si te iubesc pentru ca Il iubesti pe Isus (sau Capitanul cum ii zici tu ;)) )

    ReplyDelete
  2. Stii Cristina, de foarte multe ori am gasit raspunsul la intrebarile mele citind blogul tau. Sunt multe bloguri crestine, dar cuvintele tale trec prin mine si ma simt cercetata de Duhul Sfânt...Multumesc si fii binecuvantata.

    ReplyDelete
  3. Cella, mulțumesc ... sentimentul e reciproc :)

    Kameluna, draga de tine ... mulțumesc. Apreciez mult comentariile tale și mă bucur din tot sufletul că blogul ăsta te ajută și dacă o face crede-mă că nu e meritul meu deloc, eu mai degrabă dărâm decât zidesc și mai repede mă împiedic decât să merg drept și dacă tot se mai vede Adonai dincolo de mine, atunci e chiar o minune. Fii binecuvântată!

    ReplyDelete
  4. Si eu mai mult darâm draga Cristina,si picioarele mele nu merg mereu spre LUMINA. Sufar din cauza asta pentru ca cel rau imi da târcoale tragandu-ma mereu inapoi...Dar eu "Pot totul in Hristos care ma intareste!!" Asa ca ce sa fac?! Merg merg merg incet, repede,drept , stramb dar caut si ma încapaţânez sa urmez doar LUMINA si calea ce duce la ea.

    ReplyDelete
  5. Ce inseamna sa-L caut pe Adonai?
    Sa-mi folosesc ochii , citind rugaciuni multe din felurite carti si urmarind programe sau documentare televizate despre El?
    Sa-mi folosesc urechile auzind strigatele celor care ma cheama spunindu-mi : "vino , aici Este?"
    Sa-mi folosesc vorba cintindu-i psalmi se lauda sau vorbindu-le altora despre El?
    Sa-mi folosesc mirosul stind in locuri tamiiate care-i aclama prezenta?
    Sa-mi folosesc miinile impartind pe strazi diverse cartulii despre El?
    Sa-mi folosesc picioarele mergind in pelerinaje in locuri indepartate si venind cu "El" in vreo sacosa , ingramadit printre celelalte suveniruri?
    Poate. Nu stiu . Dar , inainte de toate acestea , El Insusi imi spune cum sa-L caut ca sa-L gasesc .
    "Si Ma veti cauta si Ma veti gasi daca Ma veti cauta cu toata inima voastra."(Yirmiyahu 29:13).
    Sa-L caut pe Adonai cu inima ... si voi gasi inima Lui ...

    Care este "usa" la care sint invitata sa bat?
    Sa bat la usa unei biserici sau a alteia ca sa fiu considerata ca facind parte dintr-o comunitate sau alta?
    Sa bat la usa unei manastiri sau a altui lacas de cult , tinzind sa fiu si eu parte din cler?
    "Poarta" la care vrea El sa bat este cea a inimii Lui ...

    Abia atunci pot cere si mi se va da .
    Ce sa-Ti cer , Adonai? Doar atit : sa ramii mereu cu mine si acolo unde ochii , urechile , gura , mirosul , miinile , picioarele mele si tot ce mai este din pamint in mine ma vor insela , Cuvintul tau sa fie calauza mea!


    Maria de Jesus .

    ReplyDelete