CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Tuesday, June 9, 2009

Rack Atta Adonai ... Doar Tu Doamne...

Filistenii au luat chivotul lui Dumnezeu şi l-au dus din Eben-Ezer la Asdod. După ce au pus mâna pe chivotul lui Dumnezeu, filistenii l-au dus în casa lui Dagon şi l-au aşezat lângă Dagon. A doua zi, asdodienii, care se sculaseră dis-de-dimineaţă, au găsit pe Dagon întins cu faţa la pământ, înaintea chivotului Domnului. Au luat pe Dagon şi l-au pus înapoi la locul lui. Şi a doua zi, sculându-se dis-de-dimineaţă, au găsit pe Dagon întins cu faţa la pământ, înaintea chivotului Domnului; capul lui Dagon şi cele două mâini ale lui erau tăiate pe prag şi nu-i rămăsese decât trunchiul. De aceea, până în ziua de azi, preoţii lui Dagon şi toţi cei ce intră în casa lui Dagon, la Asdod, nu calcă pe prag.
1 Samuel 5:1-5


Ce mi-a vorbit mie Dumnezeu din acest pasaj a fost că slava lui Dumnezeu nu poate sta în același loc cu necurăția sau cu un dumnezeu străin. De multe ori Îl punem pe Dumnezeu să stea ”la loc de cinste”, în același loc cu ceea ce prețuim noi mai mult și avem impresia că L-am onorat pe Dumnezeu.
Filistenii n-au pus chivotul lui Adonai într-un loc rău. L-au așezat în cel mai bun loc pe care îl aveau ei. Idolul lor nu avea nici o problemă să stea împreună cu slava lui Dumnezeu, dar Adonai este un Dumnezeu gelos. El vrea să fii ori rece, ori cald, căldicel nu e destul pentru El. El vrea totul sau nimic, dar nu jumătăți de măsură. Orice este mai presus de El, sau poate chiar pe același loc cu El, este o insultă pentru EL. Idolul filistenilor nu putea să stea în picioare lângă Adonai. Slava Domnului îl trântea la pământ, dar oamenii nu au înțeles mesajul și s-au dus de l-au ridicat la loc. Dumnezeu nu are nevoie de mâini omenești să se ridice, prin Însăși natura Lui, El este înălțat mai presus de orice.
Pentru că filistenii nu înțelegeau ce voia să le transmită Elohim, Adonai n-a avut altă cale decât să distrugă imaginea pe care filistenii o aveau.
Te-ai gândi că poate după ce au văzut că idolul lor este o lucrare neputincioasă, s-ar fi plecat în fața Dumnezeului celui Viu, dar tot ce au înțeles ei a fost, că în semn de respect pentru dumnezeul lor să nu mai calce pe pragul unde a fost trântit idolul.
Dacă citesc mai departe în capitol, pot să văd că Adonai a apăsat peste ei până când ei singuri au dat chivotul înapoi. Nici un om nu a mers să aducă Shekinah lui Adonai înapoi, ci Însuși Adonai a mers înapoi, fără ajutorul vre-unui om.
Dacă Îl pun pe EL alături de ”idolii mei”, de lucrurile mele prețioase, Dumnezeu va dărâma imaginea acelui lucru din mine, dacă nu am să înțeleg are să lase peste mine urgii și o așa neliniște încât voi renunța ori la idolul meu ori la Adonai, dar Elohim nu se va lăsa făcut de rușine.
Elohai, ajută-mă să nu iubesc nimic mai presus de Tine. Dacă fără să știu fac acest lucru, atunci mai bine să plece tot ce iubesc și prețuiesc de la mine, dar Tu să rămâi Abba sheli. Doar Tu să rămâi și Tu îmi ești destul.

Bat Melech
Cristina

No comments:

Post a Comment