CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Wednesday, April 22, 2009

Un Diamant veritabil

1 Corinteni 1:27

Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari.

Adonai ar fi putut alege lucrurile înțelepte și tari, dar acele lucruri, sau acei oameni, sunt tari și înțelepți în puterea lor, nu în Adonai.

Adonai nu alege cei mai perfecți oameni, îi alege pe cei dispuși ca să acționeze în ciuda imperfecțiunii lor.

Avraam nu a fost ales pentru că era perfect, Moshe nu a fost ales pentru că era perfect, David la fel, de fapt nici un om pe care l-a folosit Adonai vreodată, nu a fost perfect. Dar acești oameni au ales să acționeze în credința că nu perfecțiunea lor îi duce unde trebuie să ajungă, ci Adonai.

Am auzit odată, de la un evreu care lucra cu diamante, că un diamant perfect este fals pentru că este obținut în laborator, dar că orice diamant cu adevărat prețios are un defect aproape insesizabil cu ochiul liber. Orice bijutier caută acel mic defect, ca să estimeze valoarea diamantului.

Acest lucru este un bun principiu Biblic.

Dacă Adonai ar fi vrut perfecțiune, ne-ar fi făcut pe toți îngeri. Dar ne-a dat capacitatea să alegem binele și răul și ca lucrurile să fie complete, ne-a lăsat și o fire pământească ... știe ce putem și ce nu putem să facem ... știe că perfecțiunea în aceste condiții ar fi una falsă, deci una pe care nu o dorește. Dar dacă eu aleg să fac binele, dacă aleg Calea Lui în ciuda capacității mele de a alege calea rea, dacă aleg Calea bună după ce am ales 20 de căi greșite... asta nu mă face mai puțin vrednic, sunt un diamant cu un defect, deci unul veritabil.


Ce vom zice, dar? Să păcătuim mereu, ca să se înmulţească harul? Nicidecum! Noi, care am murit faţă de păcat, cum să mai trăim în păcat?” Romani 6:1-2


Un diamant zgâriat, este aruncat pentru că nu este bun. Este doar o piatră.


Bat Melech

Cristina

No comments:

Post a Comment