CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Friday, January 7, 2011

Strangers

3 comments:

  1. Mi-a placut ;)
    Un an binecuvantat sa ai Cristina!

    ReplyDelete
  2. Acest videoclip imi aminteste de intilnirea lui Yaakov cu Eisav , dupa 20 de ani . Tot Yaakov a fost primul cel care a mers in intimpinarea fratelui sau si nu oricum , ci cu ginduri bune , binecuvintari si daruri din rodul muncii lui. Macar ca unii ar putea spune ca Yaakov s-a temut - si nu era nimic inuman sa se teamna - auzind ca Eisav venea inaintea lui cu 400 de oameni , eu nu cred acest lucru deoarece in aceasta teoretic posibila confruntare Yaakov se baza pe Cel care i-a spus :
    "Iata , eu sint cu tine si te voi pazi in orice cale vei merge;"(Bereshit 28:15).
    Apoi unii ar putea spune ca ar fi vrut sa-l mituiasca si poate gindul acesta nici lui nu-i era chiar strain .
    Dar dincolo de toate , Yaakov a primit binecuvintarea lui Adonai si atunci a inteles ca nu poate face decit dreptatea Lui , pentru ca cele doua merg mina in mina .
    "Atit de inalta-Ti este dreptatea ,Dumnezeule.."
    Nicaieri in lume evreii nu declansaza conflicte. Le aplaneaza , daca acest lucru sta in putinta lor , indiferent cine-ar fi implicat.
    Deosebit de sugestiv mi se pare si finalul , cu linia de metrou care ii desparte . Faptul ca cei doi merg pe drumuri diferite , asa dupa cum nici Yaakov nu l-a urmat pe Eisav pe muntele Seir , ci si-a cumparat pamint pentru cele ale sale si a inaltat acolo jertfelnic lui Adonai .
    Nu pot insa sa nu ma intreb ce ar fi astazi crestinismul daca cei doi il urmau pe acelasi dumnezeu , adica pe Cel drept ...
    Dar Cuvintul Tau , Adonai , ramine in veci si Tu veghezi asupra lui sa se impineasca!


    Mria de Jesus .

    ReplyDelete