CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Thursday, October 4, 2012

לא בוכה יותר ירושלים

Am primit cântecul acesta pe facebook de la mama și merită postat chiar dacă e Sukkot, iar videoclipul a fost făcut de Pesach, totuși mesajul e același!

2 comments:

  1. Parcă vine de altundeva....
    mă gândeam, în timp ce ascultam: "oare greşesc undeva în această logică a mea?- Isus e evreu, eu nu aş fi nimic fără Isus, deci eu sunt evreu-...oare nu aşa trebuie să înţelegem că suntem creştini?"
    SHALOM CRISTINA!!! UN SABAT LUMINAT!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teo... logica ar fi bună dacă scopul pentru care a venit Yeshua și scopul la toată învățătura dată ar fi fost ca să ne facă pe noi evrei... dar nu cred că pentru aceasta a venit El. Nu cred că există evrei naturali și evrei spirituali, cred că există Israel și neamurile.
      Știu că în mintea neevreilor de multe ori această logică îi descalifică sau îi face să se simtă inferiori, dar eu nu cred că e cazul. Dacă Yeshua ar fi fost chinez și i-ar fi iubit pe chinezi dar ar fi vrut ca toți să aibă parte de viață veșnică nu doar chinezii, iar dacă propovăduirea Lui ar fi ajuns până la mine în România, m-ar fi făcut credința în El chinezoaică? Mi s-ar fi transformat ochii și culoarea pielii? Nu... dar m-ar fi împiedicat acest lucru să cred în El? Nu, pentru că dacă singura cale din iad e El, mă prind de El cu toată disperarea și mă țin de El până ajung în Împărăția Lui. Nu m-aș crede inferioară chinezilor și nici nu aș încerca să-i conving că adevărații chinezi nu sunt aceia care au naționalitatea sau ochii specifici, ci noi cei care am crezut. Nici vorbă.
      Poate nu am sens, dar asta este...
      Cred că ce vreau să spun e, chiar dacă nu suntem evrei și nu ne curge în vene sângele lui Avraham, Yitzak și Yaakov, avem totuși Sângele lui Yeshua și cred că El ne-a turnat în inimi și dragostea pentru Israel, care nu cred că a fost nici lepădat și nici înlocuit :)
      Fii binecuvântat Teo și Adonai să crească tot mai mult dragostea ta pentru Israel. Shalom!

      Delete