CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Thursday, December 9, 2010

Umblu după Tine...

Într-o izbucnire de mânie, Îmi ascunsesem o clipă Faţa de tine, dar Mă voi îndura de tine cu o dragoste veşnică, zice Domnul, Răscumpărătorul tău. Şi lucrul acesta va fi pentru Mine ca şi cu apele lui Noe: după cum jurasem că apele lui Noe nu vor mai veni pe pământ, tot aşa jur că nu Mă voi mai mânia pe tine şi nu te voi mai mustra. Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, şi legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine.” - Yeshayahu/ Isaia 54:7-10

Văzând că păcatele celor din generația lui Noach s-au ridicat până la ceruri, Adonai a hotărât să-i șteargă de pe fața pământului, iar în Bereishit (Geneza) 6:6 este scris că ”I-a părut rău Domnului că a făcut pe om pe pământ, şi S-a mâhnit în inima Lui.”
Nu știu ce era în inima lui Adonai, nu știu cum suferea văzând deteriorarea creației Lui și nu știu nici ce tăria I-a trebuit să hotărască să-i distrugă. Era pus în poziția unui tată care trebuie să-și omoare fiii din pricina neascultării lor, deci cu siguranță că nu I-a fost ușor, dar altfel cum putea să dea o mitzvah (poruncă) precum: ”Dacă un om are un fiu neascultător şi îndărătnic, care n-ascultă nici de glasul tatălui său, nici de glasul mamei lui, şi nu-i ascultă nici chiar după ce l-au pedepsit, tatăl şi mama să-l ia, şi să-l ducă la bătrânii cetăţii lui şi la poarta locului în care locuieşte. Să spună bătrânilor cetăţii lui: „Iată, fiul nostru este neascultător şi îndărătnic, n-ascultă de glasul nostru, şi este lacom şi beţiv.” Şi toţi oamenii din cetatea lui să-l ucidă cu pietre, şi să moară. Astfel să curăţi răul din mijlocul tău, pentru ca tot Israelul s-audă şi să se teamă.” - Devarim/ Deuteronom 21:18-21
Însă înainte de a spăla pământul de rău, Adonai a căutat măcar un om care să fie o sămânță, o rămășiță, în stare să asculte de El și l-a găsit pe Noach.
În timp ce toți umblau după poftele lor, Noach umbla după Adonai. Nu se punea problema că Noach făcea parte dintr-un cult minoritar, sau că era singurul dintr-un oraș, care asculta de Elohim. Noach era singurul de pe toată fața pământului care mai credea în HaShem.
Îți pierzi credința că nu sunt prea mulți care cred la fel ca și tine în Biserica în care ești? Îți pierzi credința că sunt prea puțini cei care Îl mai caută pe Adonai? Dar dacă nu L-ar mai căuta nimeni? Dacă nu ar mai exista nici un suflet pe fața pământului care să caute Fața Lui, ai mai fi curios să știi cum arată? Noach umbla cu Adonai (Gen. 6:9), fără să fie curios dacă mai e cineva sau nu pe Cale, fără să fie curios de părerea celor care-l înconjurau. Părea nebun pentru Adonai. Părea ridicol, de dragul planului Celui Viu. Părea fără minte, de dragul Celui după care umbla. Era imperfect din cale afară, dar nu perfecțiunea îl îndemna să pună un picior în fața celuilalt, în umblarea cu Adonai. Umbla de dragul Celui care nu se rușina de imperfecțiunea lui Noach.
Chiar dacă a ajuns Noach să fie lecție pentru copii la școala duminicală, viața lui n-a fost o poveste.
Adonai a apreciat umblarea acestui om atât de mult încât a făcut un legământ unic cu el și fiii lui. Le-a promis că niciodată nu va mai veni un potop ca să nimicească pământul, iar semnul acestui legământ e curcubeul. După cinci mii de ani, Adonai încă mai e credincios legământului cu Noach, chiar dacă Noach a murit de mult și știu cu toată inima mea că El rămâne credincios și Legământului făcut cu mine, prin Yeshua. El are în vedere legămintele Lui. Își pune semne de aducere aminte și se oprește din mânia Lui când le vede. Nu pentru că eu aș fi ceva, ci pentru că El este credincios Cuvântului Său ca să-l împlinească. Pot să se mute munții și pot să se clatine dealurile, dar Legământul Lui cu mine nu poate fi clătinat, mutat, deteriorat sau distrus.
Când ai așa Dumnezeu ce te mai interesează că ești singur, sau nebun, sau ridicol? Poate să-mi spună oricine fanatică, legalistă, nebună sau eretică, dar ar trebui să simți disperarea mea ca să înțelegi de ce mi-e prinsă mâna de haina Lui și nu-i dau drumul, ar trebui să simți lipsa mea ca să înțelegi că doar pe El Îl am și mi-e destul, ar trebui să-mi plângi lacrimile mele de dor după fața Lui și doar pe urmă să încerci să-ți dai cu părerea. Dar oricare ar fi părerea sau argumentul oricui, ce-mi pasă mie? Eu merg după El pentru că știu că El îmi va rămâne credincios și sute de generații după mine. Eu merg după El chiar dacă ochii mei n-au să vadă niciodată împlinită promisiunea Lui, dar știu că o va împlini, chiar dacă nu pentru mine. Eu merg după El de dragul Lui și știu cu toată inima mea că Se va întoarce după mine, chiar dacă trupul îmi va putrezi și sufletul mi-ar fi în locuința morților, dar El va găsi cu cale să mă pună din nou împreună doar ca să văd că El e credincios.

Bat Melech בת מלך
Cristina כריסטינה

2 comments:

  1. Multi sint acum iubitori ai lui Malchut HaElohim din ceruri , dar putini sint gata cu adevarat sa poarte pe umerii lor povara crucii .
    Multi isi doresc de la Yeshua alinare , putini sint cei care vor sa imparta cu El patimirea .
    Mai toti ar pofti sa sada cu el la masa , putini doresc , in schimb , sa se infrineze .
    Toti doresc sa se bucure impreuna cu Yeshua , putini sint cei care ar sari sa rabde cu El pentru vreo cazna .
    Multi nu pregeta sa-L urmeze pe Yeshua pina la fringerea piinii , putini cuteaza sa mearga pina la paharul patimirii Sale .
    Multi ii proslavesc din gura minunile , putini sint cei care sa-si insuseasca , in fapt , ocara crucii .
    Multi Il iubesc pe Yeshua atita timp cit nu li se pune nimic impotriva .
    Multi Ii aduc prinos de lauda si-L binecuvinteaza cit timp ii simt in suflet dezmierdarile , dar daca Yeshua Isi ascunde Fata doar o clipa de la ei , incep sa cirteasca ori cad cu usurinta prada deznadejdii .

    Si-atunci ce este umblarea mea cu El? - imi zic;
    Caci eu , Doamne , din toate-acestea sint cite un pic ..

    ReplyDelete
  2. De mi-as da tot ce am , nimic n-ar fi .
    De-as face cea mai aspra pocainta , tot n-ar fi mare lucru .
    De mi-as insusi toata stiinta de carte , inca as fi departe .
    De as avea in suflet multa virtute si evlavie inflacarata in inima mea , mi-ar lipsi inca foarte mult : cel mai trebuincios dintre dintre toate lucrurile . Anume care?
    Sa ma dezbrac de toate , sa ma lepad de sine , sa ma scutur de orice legatura , sa nu mai pastrez nici un dram de iubire de sine si , dupa ce voi fi facut toate cite stiu ca sint dator sa fac , sa cred ca inca n-am facut nimic.
    Sa nu fac nici un caz de ceea ce ar putea sa para mare si vrednic de lauda , ci sa ma recunosc in adevar drept o sluga netrebnica , dupa Cuvintul Adevarului care zice :
    "Asa si voi , cind veti face toate cele poruncite voua , sa ziceti : sintem slugi netrebnice , pentru ca am facut ceea ce eram datori sa facem".(Luca 17:10).
    Abia atunci voi fi cu adevarat sarac si gol , dar nimeni mai bogat ca mine , nimeni mai puternic , nimeni mai liber , caci daca voi stiga din adincul meu :
    "Intoarce-Te spre mine si fii indurator ,
    caci singur sunt si-s injosit de toti".(Tehillin 25:16),
    atunci incredintata sa fiu ca Adonai vegheaza asupra Cuvintului Lui sa-L implineasca .


    Maria de Jesus .

    ReplyDelete