CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Wednesday, January 16, 2013

De ce poartă evreul armă în mână?

De câteva zile tot primesc ba ”întrebări încuietoare”, ba versete menite să mă mustre, sau să mă învețe sau cel puțin să mă liniștească în susținerea pe care o am față de armata Israeliană. În mintea unora există o contradicție între faptul că urmez un Dumnezeu iubitor și în același timp cred că Israelul are dreptul să lupte în mod fizic. În acest articol doresc să răspund odată pentru totdeauna și dacă nu vă pot lamuri, să vă lumineze Adonai ca eu nu am cum și deci nu mă mai întrebați!

Întrebarea care primează printre toate mesajele primite: Nu este scris să nu ucizi? Israelul ucide mii de oameni, deci încalcă Torah.

FRAȚILOR! Există o mare diferență între a vărsa sânge nevinovat - a comite o crimă premeditată sau chiar fără premeditare și a omorî. Nu vreau să vorbesc ca unora care nu cunoșteți Scripturile, tocmai de aceea vreau doar să vă reamintesc ”pacifiștii mei preiubiți” (o, măcar de-ați înțelege ce înseamnă pacea!) că părintele Avraham s-a luptat cu împărații, ”Cum a auzit Avram că fratele său fusese luat prins de război, a înarmat trei sute optsprezece din cei mai viteji slujitori ai lui, născuţi în casa lui, şi a urmărit pe împăraţii aceia până la Dan. Şi-a împărţit oamenii în mai multe cete, s-a aruncat asupra lor noaptea, i-a bătut, şi i-a urmărit până la Hoba, care este la stânga Damascului.” (Bereishit/Geneza 14:14-15) - Nu s-a luptat cu ei în rugăciune, ci cu sabia.
Neprihănitul Pinchas (Fineas) la vederea nelegiuirilor care se petreceau sub ochii lui, a luat o suliță în mână și a străpuns în pântece pe bărbatul și femeia care păcătuiau (Bamidbar/ Numeri 25:7-8). Atât de mult a plăcut Domnului acest lucru încât a încetat urgia între copiii lui Israel, iar cu Pinchas, Adonai a încheiat un legământ de pace (Bamidbar 25:12) pentru că Adonai a considerat că prin moartea celor 2, Pinchas și-a arătat râvna pentru El.
Iosua a omorât mii de oameni în toate luptele în care a fost. Toți Judecătorii care s-au ridicat în Israel au omorât pe cineva. Samuel a omorât pe Agag (1 Samuel 15:33) David a omorât fără număr. Elyahu a omorât pe profeții lui Baal (1 Împărați 18:40). Și lista e luuuungă, dar am s-o închei cu Îngerul Domnului care a omorât pe toți întîi născuții Egiptului și a omorât 185.000 de oameni în tabăra Asirienilor într-o singură noapte (Isaia 37:36). Adonai Însuși a omorât de câte ori a dezlănțuit urgiile Lui peste Israel sau dușmanii lor, deci dacă la asta se referea porunca dată de Adonai: SĂ NU UCIZI, toți au încălcat-o, inclusiv Îngerul Domnului și Adonai Însuși. Hai să nu mai aberăm fraților!

Unii vă minunați că promovez poze cu soldați Israelieni cu arme în mână și judecați și disprețuiți ceea ce ori nu cunoașteți, ori sunteți prea plini de voi și de pacifismul vostru lumesc.
Rferitor la Shabat, Yeshua întreba în Luca 14:5 „Cine dintre voi, dacă-i cade copilul sau boul în fântână, nu-l va scoate îndată afară, în ziua Sabatului?” iar eu întreb: care dintre voi dacă îi este în pericol de moarte familia, sau casa, nu o apără? Răspunsul ar fi NICI UNUL DIN VOI. Ei, dar nu la fel se pune problema când vine vorba de evrei.
Goyim consideră că locul evreului e într-un ghetou, izolat de restul lumii ca să nu cumva să ne infecteze cu evreitatea lui; marcat cu o stea galbenă în piept și controlat în tot de voia ne-evreului. ”Jidanului” (să nu vă permiteți să folosiți acest termen!) îi stă bine pălmuit și pus la locul lui, iar dacă îndrăznește să aibă prea mulți bani aceștia trebuie confiscați, iar dacă a îndrăznit să aibă dinți de aur în gură, aceștia trebuie scoși afară cu orice preț! Așa pare smerit evreul în ochii neamurilor și doar așa îi stă bine!
A îndrăznit evreul să creadă că Adonai Și-a adus aminte de el în toate necazurile lui și că i-a dat înapoi țara pe care a primit-o ca moștenire și din care a fost scos afară cu silnicie. A îndrăznit să se întoarcă într-o țară care nu mai arăta ca țară ci o gramadă de mlaștini și pietre. A avut tupeul să înceapă să o lucreze țara asta cu o îndârjire neomenească și țara asta i-a dat rod. Cum și-a permis evreul să nu moară când i-a spus ne-evreul să moară?! Cum a îndrăznit să creadă că are dreptul să se apere pe el și familia lui și țara pe care a ridicat-o din ruine?! E mândru evreul cu arma în mână! E păcătos! Nu-i șade bine! Locul lui e înapoi în ghetou!

Vorbesc ca o nebună ... Mi-am dat frâu liber la mânie, dar vorba lui Pavel, suferiți-mă puțin ...


Fraților știu că iubiți Israelul, sau mai bine zis ideea voastră de ce credeți că ar trebui să fie Israelul, dar și așa știu că vă rugați pentru Israel și binecuvântați moștenirea lui Adonai, dar vă rog fierbinte: NU MAI VORBIȚI DE LUCRURI PE CARE ORI NU LE CUNOAȘTEȚI ORI NU LE ÎNȚELEGEȚI.
Doar pentru că eu nu înțeleg cum funcționează teoria aerodinamicii, asta nu înseamnă că nu funcționează, la fel: doar pentru că nu înțelegeți cum poate cineva care urmează un Dumnezeu al păcii să stea cu arma în mână, asta nu înseamnă că nu funcționează. Noi am fost altoiți în măslinul lor nu invers! Altoitul trebuie să se ia după rădăcină, nu să facă rădăcina să devină ca el. Încetați odată să faceți evreii să vadă prin altoiala voastră! De atâta vreme încă tot nu v-ați dat după rădăcină?!
Poate că nu mă fac înțeleasă nici acum, dar să-l citez din nou pe Pavel ” Și dacă cineva nu înțelege, să nu înțeleagă! (1 Corinteni 14:38)

Poate că vedeți lucrurile mai bine decât mine și poate că le pricepeți duhovnicește și nu lumește ca mine, dar și așa, mai bine rugați-vă pentru mine. Iar dacă evreul cu arma în mână vă jignește ochii, vă îndemn NU VĂ MAI UITAȚI, dar nu-mi mai scrieți mesaje lungi și fără nici o noimă, îmbrăcate în cuvinte meșteșugite, dar fără nici o logică pentru că eu, firească cum sunt, nu am nici o înțelegere față de astfel de lucruri.
Fiți binecuvântați și Adonai să ne lumineze și pe mine și pe voi!

Bat Melech בת מלך
 Cristina כריסטינה