CATRE CITITORI

Articolele prezentate în acest blog reprezintă convingerile şi părerile personale, cugetările mele, trăirile mele şi ceea ce Adonai mă învaţă. Crezul meu nu este asociat cu nici o denominaţiune, cult sau comunitate.
Articolele mele sunt rezultate din trăirea mea cu Adonai, deci nu încurajez publicarea, copierea sau reproducerea acestora, fără acordul meu.

Mulţumesc pentru înţelegere,
Bat Melech בת מלך

Saturday, September 29, 2012

Un gând...


Întoarceţi-vă la Mine, şi veţi fi mântuiţi toţi cei ce sunteţi la marginile pământului! Căci Eu sunt Dumnezeu, şi nu altul. - Yeshayahu / Isaia 45:22



Dacă ți-ai ajuns până la capătul pământului sau la capătul a tot ceea ce ești tu în stare și ai priceput că oricât ți-ar fi pământul de rotund, acesta are margini... dacă resemnat, ți-ai acceptat sfârșitul că doar e gata și nu mai ai ce să faci, atunci trebuie doar să te întorci la ceea ce ai pierdut din vedere, adică la El. Și poate vei spune ”dar eu nu mi-am luat ochii de la El, dar nu mai pot, am ajuns la capătul puterilor!” Dă-mi voie să te contrazic. Adonai e nelimitat și dacă ochii tăi sunt ațintiți asupra Lui și dacă ești în El, atunci prin definiție, tu care ești în El n-ai margini pentru că El nu are margini.
Dacă ești conștient de o ”realitate” numită CAPĂT, atunci înseamnă doar că ți-ai ațintit ochii asupra altor lucruri.
Salvarea în cazul acesta poate să vină doar cu o ridicare de ochi sau o schimbare de perspectivă. Trebuie doar să-ți iei ochii de pe marginile tale și să te uiți țină la Căpetenia și Desăvârșirea credinței tale, care pentru a-ți rupe ție toate limitele, a suferit crucea și a disprețuit rușinea și stă la dreapta scaunului de domnie a lui Elohim!




Bat Melech בת מלך
 Cristina כריסטינה

Monday, September 24, 2012

Degeaba

Şi Eu Mă gândeam: ,Degeaba am muncit, în zadar şi fără folos Mi-am istovit puterea.’ Dar dreptul Meu este la Domnul, şi răsplata Mea la Dumnezeul Meu. - Yeshaiahu / Isaia 49:9

Am fost întrebată ”tu chiar niciodată nu-ți pierzi credința? Oridecâte ori te aud vorbind parcă ești setată și poate că e un dar, dar eu nu pot să fiu așa.”
Nu țin neapărat să spulber iluzia unora care dacă mă văd sau mă ascultă azi, au impresia că m-am născut cu Scriptura în mână și cu lauda pe buze, iar firii mele îi place să fiu văzută bine. Totuși îmi place să cred că după atâta vreme nu mai trăiesc după cum îmi comandă firea, așa că am să spun lucrurilor pe nume ca să se înțeleagă că nimic nu vine fără muncă și fără julituri.
 Când am hotărât să merg pe calea asta nouă habar n-aveam cu ce se mănâncă, doar că sora mea părea așa de entuziasmată încât m-a fermecat. Cu o zi înainte să intru în apa botezului, tremuram și plângeam pe balcon cu țigara în mână în timp ce îmi repetam într-una ”ești o ipocrită!”. Încercam să citesc Scriptura dar mă plictisea de moarte și de cele mai multe ori nu înțelegeam nimic măcar că participam la studiul inductiv al Scripturii. Uram să mă rog și dacă eram într-un grup și știam că îmi vine rândul să mă rog îmi compuneam o rugăciune folosind cuvinte pe care le auzeam la alții dar care nu însemnau nimic pentru mine și mereu răspundeam doar ce voiau ceilalți să audă. Starea asta nu a durat mult, dar totuși a existat iar când a devenit totul real și am început să pricep Scripturile și mi s-au mai deschis ochii, am înțeles doar ce distanță imensă am de parcurs.
Am căzut de mai multe ori decât știu să le număr. Mi-am pierdut din vedere scopul de tot atâtea ori cât mi-am fixat un scop. M-am dărâmat cu lucruri de mirat și am obosit mai rău decât un bătrân sătul de zile. Am uitat cuvinte pe care mi le-am scris pe toți pereții doar să le țin minte. Aveam momente în care Îi spuneam lui Adonai că Îl iubesc din inimă și că El e tăria mea, doar ca a doua zi să mă răzvrătesc pentru nimicuri pe care le credeam importante. I-am promis lui Adonai lucruri pe care nici după aproape 12 ani nu am reușit să le împlinesc. Mi-am întărit credința doar ca să ajung să mă pierd cu firea în fața unor munți pe care îi vedeam prea înalți. Am ajuns să cred erezii și să proclam închipuiri și a trebuit să mă întorc de unde am pornit de nici nu mai știu câte ori.
Inconstantă. Uitucă. Fricoasă de multe ori și înfrântă de și mai multe ori de propria-mi fire. Nestatornică.
Dacă te-ai fi uitat la începuturile mele de cele mai multe ori ai fi spus ”fata asta degeaba a crezut în Împăratul Slavei!” Dacă cineva ar scoate din contextul vieții mele doar anumite perioade, ar fi fost îndreptățit(ă) să mă creadă pierdută sau doar încă una din o mare mulțime care au început dar n-au reușit să sfârșească.
Nu știu de câte ori a mers vrăjmașul meu înaintea lui Yeshua ca să-I arunce în față ”degeaba ai plătit așa preț pentru ea! Degeaba ai muncit! Degeaba Ți-ai istovit puterea!”... și ar fi fost îndreptățit ca să-l creadă... dar n-a făcut-o.
S-a prins de mine nebunește, cu o dragoste ce întrece orice pricepere sau putere de a o reda în cuvinte și S-a încăpățânat să nu mă lase. Dacă eu devenisem expertă în a mă pierde, El mi-a arătat de fiecare dată că e expert în a mă găsi oriunde. Dacă eu devenisem expertă la a renunța, El mi-a arătat că e expert în a duce la capăt orice începe. Dacă mi se dusese vestea în lumea spirituală cu sunt necredincioasă, vestea că El e credincios a ajuns până la mine!
Nimic nu I-a fost ușor ca să mă aibă! Toate I s-au împotrivit și toate I s-au pus în cale să-L oprească să mă aibă. Toate stăteau cu degetul întins înspre mine ca să-L convingă că sunt un caz pierdut. Dar El nu știe să piardă.
 A pus în cumpănă tot ce eram și mai ales ce nu eram și dacă merita tot efortul Lui... Și cu toate că-L istovisem cu păcatele mele și-L obosisem cu necredința mea, S-a uitat țintă la Tatăl a cărui inimă suferea după mine și a declarat că deși pare în zadar, răsplata Lui pentru tot ce făcea pentru mine este la Adonai.
Așa voință are Răscumpărătorul, Stăpânul și Iubitul meu!
Și nu pentru că eu sunt vreun zmeu, ci pentru că am fost născută din nou nu din voia firii mele, nici din voia vreunui om, ci din Elohim... Sânge din Sângele Lui, natură din natura Lui și încăpățânare din încăpățânarea Lui, am mers mai departe pe cale. Eu am moștenit de la El incapacitatea de a înțelege renunțarea. Eu nu am moștenit doar viața veșnică ci am moștenit și voința Lui și eu nu m-am luptat degeaba și nu mă lupt degeaba! La fel cum El S-a istovit pentru mine chiar și atunci când toți și toate îi strigau că e în zadar, la fel mă storc de puteri pentru El dacă e nevoie, pentru că știu că exact așa cum eu am nevoie de toată credința să merg după El pe un drum pe care nu văd nimic, la fel a avut El nevoie de credință că munca Lui în mine nu va fi în zadar... ȘI NU ESTE!

Bat Melech בת מלך
 Cristina כריסטינה

Saturday, September 15, 2012

Gmar chatimah tova!




Shana Tova U'Metuka!


Bat Melech בת מלך
 Cristina כריסטינה

Wednesday, September 5, 2012

Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă...

”Dumnezeu schimbă omizi în fluturi, boabe de nisip în perle și cărbuni în diamante folosind doar timp și presiune. El lucrează și în tine.”

De cele mai multe ori mi-e scârbă de mine și de firea mea pământească.
Am o părere despre orice persoană întâlnesc și nu am nevoie mai mult de 5 minute să-i pun o etichetă oricui (de cele mai multe ori greșită), dar în momentul în care cineva își dă cu părerea despre mine (și ferească cerul să nu fie o părere ”corectă”) sunt indignată.
Aștept ca toți să împlinească Scripturile cu punct și virgulă și știu clar că nu au nici o scuză dacă greșesc, dar când vine vorba despre mine întotdeauna găsesc o explicație pentru care n-am putut, sau n-am făcut...
Am ajuns la concluzia că e imposibil să îmi iubesc aproapele așa cum mă iubesc pe mine, să-l protejez cum mă protejez pe mine și să-i găsesc scuze cum îmi găsesc mie. Mi-e scârbă de felul în care nu știu să iubesc...
Am ajuns să spun ca și psalmistul ”Dar eu sunt vierme, nu om” (Tehillim/Psalmi 22:6) și nu o spun ca o formă de smerenie falsă, chiar așa mă simt, dar Adonai în bunătatea Lui îmi aduce mereu aminte de cuvintele din Yeshayahu 41:14 ”Nu te teme de nimic, viermele lui Iacov, şi rămăşiţă slabă a lui Israel; căci Eu îţi vin în ajutor ”.
Nu contest că sunt un vierme deocamdată... și nici nu cred că dacă încep să proclam că sunt fluture voi devenii fluture. Aspir la condiția de fluture, dar încă nu am ajuns acolo și înțeleg asta după felul în care mă târăsc. Disper din cauza asta? Nu! Și asta nu pentru că mă încred în capacitatea mea de a devenii fluture ci pentru că mă încred în Cel care nu a disprețuit începutul meu și nu-l disprețuiește nici dacă stau gata să încep de la capăt a mia oară.
Nu disper nici măcar dacă încep să mă simt doar o față pierdută în mulțime... un bob de nisip printre miliarde de alte boabe, pentru că știu că El m-a îmbăcat în Sine și că nu-mi va da drumul până când nu devin o perlă în El. E plăcut să fii izolat? Nu. E plăcut doar tu să fii altfel decât tot restul boabelor de nisip, doar tu să n-ai voie să fii ca toți ceilalți, să nu te distrezi ca toți ceilalți și să nu ai tot ce au ceilalți? Nu. E plăcut să fii strâns din toate părțile până când simți că nu mai rămâne nimic în tine? Nu! Merită? ABSOLUT pentru că știu că atunci când va termina de lucrat în mine n-are să mă mai strige nimeni ”bob de nisip” ci perlă.
Nu-mi place starea mea de acum, dar am înțeles că e ok să nu-mi placă pentru că eu nu m-am născut să fiu doar vierme, sau bob de nisip, sau cărbune, chiar dacă așa arăt acum. Eu sunt în proces de a devenii fluture, respectiv perlă, respectiv diamant.
Cărbunele are capacitatea de a murdări orice îl atinge... Așa am fost eu multă vreme, dar am fost atinsă de Cel care în loc să se murdărească, m-a curățit. Nu știu cum. Încă îmi vine greu să nu mă gândesc la mine ca și la un cărbune, dar știu că El mă vede prin credință diamant.

Bat Melech בת מלך
 Cristina כריסטינה